in

Renpaard wordt gedwongen fles champagne te drinken na gewonnen race in Spanje

Er is een video verschenen die laat zien dat een paard wordt gedwongen een volle fles champagne op te drinken na het winnen van een prestigieuze race op het Spaanse eiland Mallorca.

De beelden zijn gemaakt na de Grand Prix van Manacor, die afgelopen maandag plaatsvond. Er wordt online met veel verontwaardiging op de beelden gereageerd.

Het paard heet Helen Llinartix en in de video is een man te zien die de teugels van het arme dier vasthoudt terwijl hij bijna een hele fles drank in zijn keel giet.

Het paard is duidelijk overstuur en op een bepaald moment trekt het zijn hoofd weg. Vervolgens giet de man het restje over zijn hoofd, terwijl de toekijkende menigte juicht en klapt.

Lees ook  Vrouw laat voor kunstproject haar eigen eicel ‘bevruchten’ door een hond

Assaib, een dierenwelzijnsorganisatie uit de Balearen, zei over het incident: “Deze idioot liet het winnende paard Helen Llinaritx een fles champagne drinken.”

Ze schreven op Facebook dat de man in kwestie bestraft is in Frankrijk vanwege het doperen van paarden. Hij mag in dat land vier jaar lang geen paarden trainen of berijden en kreeg een boete van 60.000 euro.

De organisatie heeft een klacht ingediend tegen de man. “We vinden dit duidelijke voorbeeld van dierenmishandeling afschuwelijk en het toont eens te meer aan dat deze persoon de dieren of de wet niet respecteert.”

Lees ook  Dit hondje wilt nog een ding doen voordat ze doodgaat, wat het is zal je in tranen achterlaten..

De man in kwestie heeft sindsdien beweerd dat het paard een mengsel van elektrolyten en aminozuren kreeg in plaats van alcohol, aldus LADbible. Dit ondanks het feit dat het hier duidelijk een champagnefles betreft en aan de bovenkant bruiste.

Op vrijdag 16 oktober zei hij tegen een radiostation in Frankrijk: “Het paard was niet vastgebonden of gedwongen om iets te doen.”

Het Majorca Equestrian Sports Institute heeft bevestigd dat een onderzoek is gestart en nadat dit is voltooid zal het worden doorgegeven aan de Spaanse politie.

Lisa die haar twee zoons wilde vergiftigen moet de cel in

Het moeilijke raadsel wat mensen in de war brengt – bent u een van de weinigen die het antwoord weet?