in

‘Rico Verhoeven en Badr Hari tegen elkaar in de Gelredome’

Er is eigenlijk geen twijfel meer: Rico Verhoeven en Badr Hari gaan voor de tweede keer met elkaar in gevecht.

Kickboksorganisatie Glory twitterde vandaag een grote Romeinse 2, doelend op een tweede ontmoeting tussen de twee kemphanen.

Gisteren plaatsten beide vechtsporters zelf ook al berichten op Instagram die suggereren dat ze elkaar weer te lijf zullen gaan. Bronnen in de vechtsportwereld melden dat het rond is.

Een exacte datum is nog niet bekend gemaakt, maar het wordt vrijwel zeker december. Badr Hari’s schorsing van negentien maanden (vanwege dopinggebruik) is dan voorbij en Rico gaf in mei via deze site aan dat zijn eerstvolgende gevecht hoe dan ook tegen Hari moet zijn. En liefst meteen in december omdat hij anders dit jaar helemaal niet in actie komt.

Gelredome
Bronnen in de kickbokswereld melden dat stadion de Gelredome in Arnhem de beste kans maakt als locatie voor het gevecht.

Gelredome-directeur Hèrald van de Bunt wil dat bevestigen noch ontkennen. Wel zegt hij er glimlachend bij ‘dat het wel degelijk in de Gelredome zou kunnen’.

Lees ook  Estelle Cruijff verbreekt relatie

,,De sport heeft zichzelf de afgelopen jaren schoongemaakt en als je nu naar de tv kijkt, zie je dat er geen criminelen naartoe gaan.’’

Onder de grote Romeinse 2 die Glory eerder vandaag twitterde, staat de tekst ‘Unfinished business’.

Badr en Rico stonden in december 2016 al tegenover elkaar maar dat gevecht eindigde onbevredigend met een blessure voor Hari. Gelijk na het gevecht daagde Rico Badr uit voor een rematch.

De tweet van Glory volgt een dag nadat Rico en Badr gisteren ook al suggestieve berichten op Instagram plaatsten.

Rico zei op zijn account ‘Ik maak altijd af wat ik ben begonnen, let op mijn woorden’ (maar dan in het Engels).

Badr antwoordde met ‘Je tijd is op’ bij een foto van hemzelf tegenover een kickbokser die haast zeker Rico is.

Bijtekenen
Dat een nieuw gevecht tussen beide kemphanen er hoe dan ook zou komen, leek zeker nadat Rico Verhoeven (de titelhouder van Glory) in mei tegen deze site zei dat hij alleen zou bijtekenen bij Glory als hij eerst tegen Badr Hari zou mogen vechten.

Lees ook  Jennifer Aniston in love met een miljardair: “Voor een trouwring wil hij haar zelfs de helft van zijn fortuin geven”

Rico heeft al sinds begin van dit jaar geen contract meer bij Glory, de organisatie die de beste kickboksers onder contract heeft.

De strijd tussen Rico (30) en Badr (34) is al jaren omgeven met veel spanning. Badr Hari gold zo’n tien jaar geleden als dé grote ster in het kickboksen.

Maar al sinds 2012 wordt zijn sportloopbaan overschaduwd door gevechten met justitie vanwege mishandelingen.

Af en toe maakt hij een comeback in het kickboksen, maar zelden met echt succes. Desondanks is zijn talent onmiskenbaar, áls hij zich weet op te laden. In december wordt Badr 35 jaar.

Het eerste gevecht tussen Hari en Verhoeven vond eind 2016 plaats in het Duitse Oberhausen. Toen overigens, stond er behalve de eer (en geld) niets op het spel en was een gevecht van drie ronden afgesproken.

Hari begon sterk, maar toen het gevecht in ronde twee kantelde, moest hij met een armblessure opgeven. Een anticlimax die een herkansing vereist. En die komt er nu.

Vrouw in Kerkrade omgekomen door steekpartij

Drama op cruiseschip krijgt staartje: familie omgekomen peuter klaagt bedrijf aan