in

Ruilen? Tom (21) begon met vliegenmepper en heeft nu een motor

Tom Krooshof (21) uit het Achterhoekse Eibergen begon in augustus 2018 met een rode vliegenmepper. Op ruilen.nl vroeg hij ‘Wie wil er iets ruilen tegen mijn mooie vliegenmepper?’. Nu, precies een jaar later, heeft hij een motor. Maar klaar is zijn ruilproject nog niet. “Wie weet krijg ik nog een keer een huis, dat heb ik nog niet.”

Het begon allemaal met de documentaire One Red Paperclip waarin de Canadees Kyle MacDonald ging kijken wat hij allemaal voor een rode paperclip kon krijgen. Het ruilen ging de Canadese blogger zo goed af dat hij binnen een jaar een huis had. “Ik vond dit zo tof, maar dacht ook gelijk ‘dit ga je zelf natuurlijk nooit doen’, zegt Ton Krooshof (21) tegen Editie NL.

Niet alleen toekijken
Maar toen zag Tom, student Mediavormgeving én goochelaar, ineens een rode vliegenmepper liggen en besloot in augustus vorig jaar het tóch maar eens te proberen. “Vandaag begin ik met een nieuw avontuur. Iedereen heeft er wel eens van gehoord, een paperclip ruilen tegen een huis. Maar voor de verandering ga ik in plaats van toekijken, wat doen. Ik begin mijn avontuur. Wil wil er iets ruilen tegen mijn mooie vliegenmepper?”, schreef hij in een advertentie op ruilen.nl.

Lang hoefde Tom niet te wachten want de post stond nog niet goed en wel op ruilen.nl of zijn buurvrouw bood al een piano aan. “Mijn buurvrouw moest van haar piano af. Ze had ‘m al op Marktplaats gezet maar zonder succes. Dus toen zei zij: ‘Tom, deze is voor jou’, en zij kreeg mijn vliegenmepper”, zegt Tom.

Lees ook  Politie gaat man (42) dinsdag nog kalmeren, donderdag doodt hij zijn vriendin (61)

Niet voor bluetooth-speaker
Vervolgens stond het ruilproject even stil. Een half jaar stond de piano in de schuur van de boerderij waar Tom met zijn ouders woont. “Ik kreeg wel veel aanbiedingen maar het moest wel echt iets beters zijn. Voor een bluetooth-speaker doe ik ‘m niet weg hoor.”

Maar tegen een boxspring wilde hij zijn piano wel ruilen. Maar echt genoten van zijn boxspring heeft Tom niet. Een dag later kreeg hij al een aanbieding die hij niet kon weigeren: een rode kart.

De kart was zo populair dat Tom de ene na de andere aanbieding kreeg, zoals een boot van 9 meter lang. “Maar ja, hier is nauwelijks water in de omgeving dus wat heb ik daaraan. Ook kreeg ik geinige dingen als kindersquads en alle attributen van een sportschool aangeboden. Maar ik ging was overstag toen ik de motor voorbij kwam. Dat is écht een leuk ding.”

Limousine en een huis
Ook al heeft Tom geen motorrijbewijs, hij is wel ontzettend blij met zijn motor. Niet in de laatste plaats omdat zijn ruilproject er nog niet op zit en hij heel benieuwd is wat hij nu voor aanbiedingen krijgt. “Het zou mooi zijn als ik een limousine voor de motor kan ruilen. Dan kan ik naar mijn eigen goochel-optredens rijden.”

Lees ook  Man denkt dat die een echte haantje is en doet het met kippen

Als Tom een huis krijgt aangeboden, net als zijn grote voorbeeld, dan is het project wel klaar. “Een eigen huis zou mooi zijn, want dat heb ik nog niet. Een appartement bijvoorbeeld, maar dat zou ik dan wel weer kunnen ruilen voor een mooie villa.”

Waarom kiezen veel mensen voor Ruilen.nl?
Het is veel en veel goedkoper dan Marktplaats, maar net zo effectief. Mensen kunnen er spullen ruilen, maar ook gewoon spullen verkopen. “Eigenlijk omdat ruilen gewoon leuker en spannender is dan verkopen, zegt Tim die sinds kort gebruik maakt van de vernieuwde website.

“Voor beide partijen is de belevingswaarde bij een ruil van een product of dienst even groot en dat maakt het vriendelijker. Ruilen.nl heeft ook een groene gedachte, want er worden in Nederland te makkelijk goed bruikbare spullen weggegooid, zonde en slecht voor het milieu! Tevens is Ruilen.nl natuurlijk ook handig als de Kerstman een foutje heeft gemaakt ;).”

Het is een heel leuk concept en gezien de groei sinds de start zeven maanden geleden, vinden  gebruikers het ook erg leuk. En hoe meer ruilers, hoe groter de kans op een succesvolle ruil.” Klik hier om een gratis account aan te maken op ruilen.nl en begin vandaag nog met ruilen!

Opnieuw zorgen om dochtertje Miljuschka

Hond Luna ‘redt flat’ van brand in Zevenaar