in

Rutte over belaging Omtzigt: ‘Blijf met je poten van andere mensen af’

Premier Rutte vindt het onacceptabel dat demonstranten gisteren op het Plein in Den Haag parlementariër Pieter Omtzigt hebben belaagd. Kamervoorzitter Arib heeft zelfs aangifte gedaan van het incident.

De CDA‘er werd gisteren van dichtbij aangeraakt en toegeschreeuwd door mensen die boos zijn vanwege het coronabeleid van het kabinet. De demonstranten kwamen ook hardhandig in aanraking met handhavers.

De premier nam het op voor de politieagenten. ,,De politie in Nederland is geweldig, ze zijn goed opgeleid en hebben ervaring. Ze verschijnen bij gevaar en onrust voor ons in het veld. Ik heb daar onbeperkt respect voor.” Volgens Rutte moeten we ons keren tegen geweld in iedere vorm. ,,Je mag best kritiek hebben, maar degenen die Omtzigt belaagden zijn onbeschoft en onopgevoed.”

Lees ook  Geen chemo, wel kankervrij: Happy (75) gered door nieuwe behandeling

Volgens een woordvoerster van de Tweede Kamer noemt de Kamervoorzitter de belaging van Omtzigt ‘onbeschoft en onacceptabel’. Arib en de afdeling beveiliging van de Tweede Kamer hebben de beelden van het treffen gezien. Er is onder andere te horen dat Omtzigt verwensingen naar zijn hoofd geslingerd krijgt als: ‘Ik zal je doodslaan, mongool’. Dat leidde tot de aangifte bij de politie. ,,Het is ongelooflijk schandalig wat daar is gebeurd”, aldus Arib.

Lees ook  Moeder met 10 kinderen van 5 verschillende mannen wil 50 kleinkinderen hebben, zodat ze een hogere uitkering kan krijgen

Peter ergert zich kapot aan laksheid over corona: ‘Mijn vrouw stierf na één supermarktbezoekje’

80-jarige vrouw steekt 87-jarige vrouw neer: ‘Dit had niemand kunnen voorspellen’