in

Schaamlipkanker: de symptomen lijken onschuldig, maar zijn het absoluut niet!

Ondanks dat schaamlipkanker, ook wel vulvakanker genoemd, een relatief zeldzame vorm van kanker is, is het wel belangrijk dat we de symptomen kennen. Het is bij kanker heel belangrijk dat je kanker vroegtijdig constateert, zodat het nog te behandelen is en er geen uitzaaiingen komen. 350 vrouwen per jaar krijgen deze vorm van kanker.

Onschuldige symptomen
Deze tumor is vrij makkelijk te verwijderen, maar daarvoor moet het wel geconstateerd worden. De symptomen zijn niet heel duidelijk en worden vaak als ‘niet vreemd’ ervaren. Als je last hebt van de volgende symptomen is het raadzaam om een bezoek te brengen aan de huisarts: jeuk, branderig gevoel, bloedverlies, pijn bij plassen, verdikking of zwelling.

Lees ook  Dit meisje heeft een vraag aan je: “Heb ik een dikke bips in deze broek?”

Uiteraard betekenen deze kwaaltjes niet per definitie dat je kanker hebt. Daarvoor zul je naar een specialist moeten. Toch is het wel raadzaam om alles goed in de gaten te houden. Het is ook heel belangrijk om zo af en toe even te voelen of je zelf abnormaliteiten voelt.

Denk hierbij aan een oppervlakkige verdikking of zwelling. Ga bij twijfel altijd langs de huisarts om het te laten controleren.

Lees ook  Talloze mensen beschouwen de 25 kilo wegende vrouw als een “levend skelet”. Als mensen haar voor de eerste keer zien, zijn ze vooral geschokt

Jennifer Lopez laat op Instagram zien hoe het lichaam van een 48-jarige er ook uit kan zien!

Vrouw (85) doodgestoken en verbrand in haar appartement