in

Schaamlipkanker: de symptomen lijken onschuldig, maar zijn het absoluut niet!

Ondanks dat schaamlipkanker, ook wel vulvakanker genoemd, een relatief zeldzame vorm van kanker is, is het wel belangrijk dat we de symptomen kennen. Het is bij kanker heel belangrijk dat je kanker vroegtijdig constateert, zodat het nog te behandelen is en er geen uitzaaiingen komen. 350 vrouwen per jaar krijgen deze vorm van kanker.

Onschuldige symptomen
Deze tumor is vrij makkelijk te verwijderen, maar daarvoor moet het wel geconstateerd worden. De symptomen zijn niet heel duidelijk en worden vaak als ‘niet vreemd’ ervaren. Als je last hebt van de volgende symptomen is het raadzaam om een bezoek te brengen aan de huisarts: jeuk, branderig gevoel, bloedverlies, pijn bij plassen, verdikking of zwelling.

Lees ook  Moeder bevalt van een vierling. Dan bekijken de artsen de gezichtjes van de baby’s en zien ze dit!

Uiteraard betekenen deze kwaaltjes niet per definitie dat je kanker hebt. Daarvoor zul je naar een specialist moeten. Toch is het wel raadzaam om alles goed in de gaten te houden. Het is ook heel belangrijk om zo af en toe even te voelen of je zelf abnormaliteiten voelt.

Lees ook  De vrouw laat deze vreemden haar auto aan het tankstation wassen. Als ze terugkomt, heeft ze tranen in de ogen.

Denk hierbij aan een oppervlakkige verdikking of zwelling. Ga bij twijfel altijd langs de huisarts om het te laten controleren.

Jennifer Lopez laat op Instagram zien hoe het lichaam van een 48-jarige er ook uit kan zien!

Vrouw (85) doodgestoken en verbrand in haar appartement