in

School biedt dan toch excuses aan ‘nekvel leraar’ aan.

In een gezamenlijke schriftelijke verklaring van het Kennemer College en de onderwijsassistent maakte de school haar excuses over aan ‘nekvel leraar’ Gerrit Keeman.

De school laat weten dat ze het betreuren dat de leraar de ‘vrijstelling van werkzaamheden’ ervoer als een gebrek aan vertrouwen en als een schorsing opvatte.

De school schreef verder: “De heer Keeman heeft ruim voor het incident aangekondigd dat hij de school op 31 januari gaat verlaten en wij hunnen hem uiteraard een positieve afsluiting van zijn betrekking hier.”

De verklaring komt er nadat de directie van de school woensdagochtend onder toezicht van een extern vertrouwenspersoon een gesprek had met Keeman. Daar ging het vooral over de veiligheid op school van leerlingen, leraren en medewerkers.

Lees ook  Wist je dat? Emma Heesters heeft een goddelijk figuur!

Het is nu bijna twee weken geleden dat Keeman zijn betrekking moest verlaten omdat hij een onbeschofte student bij zijn nekvel gegrepen had.

De ‘vrijstelling van werkzaamheden’ kwam er enkele weken voor zijn pensioen. Leraar Gerrit kreeg de voorbije weken echter massaal steun en er werd zelfs een crowdfundingcampagne opgestart.

Keeman geeft aan De Telegraaf aan dat hij tevreden is met de uitkomst. Hij zei: “Ze gaan maatregelen nemen.

Lees ook  Gelekt WhatsApp groepsgesprek van oud Temptation Island deelnemers:

Minister Slob heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat er een plan van aanpak komt. Dat is meer dan ik had durven hopen.”

De leraar beschouwt de zaak hiermee als afgesloten. Keeman zei: “Het waren ongelofelijke dagen. Met alle steunbetuigingen, bloemstukken, handtekeningacties.

Die steun was hartverwarmend. Maar nu ga ik afbouwen. Tijd besteden aan mijn hobby’s.”

Deel dit bericht als ook jij blij bent met deze goede afloop!

Heel slecht nieuws over Badr Hari

Hélène Hendriks weg bij vriendin?