in

School ligt onder vuur omdat ze een 15-jarige studente die kanker overleefde bestraften.

De middelbare school is hard. Tiener zijn is hard. Tegen kanker vechten is nog harder. En al deze drie dingen tezamen doen lijkt vrijwel onmogelijk. Maar dat is precies wat Chloe Terpenning deed. De 15-jarige overleefster van kanker onderging vijf rondes chemotherapie en 15 dagen straling om Hodgkins lymfoom stage twee te overwinnen.

Ze begon die herfst aan de Burlington High School te studeren, maar werd gepest omwille van haar haarverlies. Daarom schreef ze zich in bij de West Burlington High School.

Dat kunnen we haar niet verwijten. Ik zou evenmin naar een school willen gaan waar kankerpatiënten gepest worden omdat ze hun haar verliezen.

Omdat ze nog even moest wachten om de inschrijving af te ronden, begon ze een week te laat de lessen te volgen. Ondertussen had ze de toestemming gekregen om haar hoofd te bedekken naarmate haar haren terug zouden groeien.

Lees ook  Lichaam gevonden in huis Soest

Terpenning had kanker verslagen en was in remissie, maar het duurt even voor haren terug groeien. Toen ze eindelijk begon te studeren, bedekte ze haar hoofd met een muts of een petje.

Ze had de uitdrukkelijke toestemming gekregen om haar hoofd te bedekken “totdat ze zich terug goed voelde.” Maar die overeenkomst hield niet stand. In november werd ze naar huis gestuurd omdat ze de kledingvoorschriften van de school geschonden had. Ze werd drie dagen geschorst omdat ze een hoedje had gedragen dat speciaal voor kankerpatiënten ontworpen was.

De school postte uiteindelijk een verontschuldiging op hun website. Die brief mailden ze ook aan de media. De mail leest: “West Burlington Independent School District verontschuldigt zich bij Chloe voor onze gevoelige aanpak van haar haarverlies.”

Lees ook  Meisje van 5 dat coronavirus heeft verslagen, vecht voor haar leven met ziekte van Kawasaki

“Het was een beoordelingsfout langs onze kant en we betreuren het dat we deze vergissing maakten. We hebben actie ondernomen om ervoor te zorgen dat dit niet meer voorvalt. We hopen dat Chloe onze verontschuldigingen aanvaardt en verder kan.”

Het lijkt er niet op dat Terpenning dat van plan is. Later deze week hebben zij en haar moeder een afspraak met de directeur, David Schmitt.

Terpenning zei: “Ik wil een eerlijke verontschuldiging, niet eentje per e-mail. Ik geef niet op. Ik vecht voor toekomstige patiënten.”

Wat vind jij hiervan?

Enkele dagen voor haar 94e verjaardag werd vrouw tijdens “uithuiszetting” hardhandig uit haar huis gesleurd.

Man geeft levenloze hond hartmassage en wekt hem weer tot leven.