in

School wil dat ouders hun verantwoordelijkheid opnemen – nu verspreidt hun poster zich online als een lopend vuurtje.

Het is een tijdloos vraagstuk. Waar begint en eindigt de verantwoordelijkheid van een school. Dat is zeker het geval als je overweegt waar de lijn ligt tussen de verantwoordelijkheden van de school en die van de ouders. Een Portugese school besloot de materie voor eens en voor altijd op te klaren. Dat deden ze door posters op te hangen, en de inhoud ervan verspreidt zich online als een lopend vuurtje.

De eenvoudige maar effectieve boodschap focust op 5 hoofdpunten, waarvan de school vindt dat ze door de ouders beheerd moeten worden.

Lees ook  Nikkie Plessen deelt foto in bikini maar volgers vinden haar veel te mager

“Geachte ouders,

  • We willen jullie eraan herinneren dat magische woorden als hallo, alsjeblieft, graag gedaan, het spijt me en bedankt thuis geleerd worden.
  • Het is ook thuis dat kinderen leren om eerlijk, op tijd, voorzichtig te zijn en medeleven te tonen voor hun vrienden, alsook respect te uiten voor ouderen en leraren.
  • Thuis is waar ze leren om netjes te zijn, niet met hun mond vol te praten en waar/hoe afval te verwijderen.
  • Thuis is ook waar ze leren om georganiseerd te zijn, goed voor hun spullen te zorgen en dat het niet oké is om anderen aan te raken.
  • Hier op school daarentegen onderwijzen we talen, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, fysica, wetenschappen en sport. We verstevigen het onderwijs die de kinderen thuis meekregen van hun ouders.
Lees ook  Sander Schimmelpenninck: ’Yolanthe lijkt op kat met Downsyndroom’

Vind jij dat deze herinnering ook bij ons in de schoolgangen moet verschijnen? Laat van je horen in de reacties!

Ze zien een hond elke dag een stoel dragen – de reden waarom doet wereldwijd de harten smelten.

Mama laat haar 2 weken oude baby verhongeren – dan wordt er plotseling op de deur geklopt.