in

‘Scootmobiel-ontvoerder’ Glanerbrug ook verdacht van ontucht met 5-jarig slachtoffer

Hendrik W. (64) uit Glanerbrug zou afgelopen juni niet alleen een 5-jarige meisje op zijn scootmobiel ontvoerd hebben, hij wordt er ook van verdacht dat hij ontucht met haar pleegde. W. blijft in ieder geval tot 22 december vast zitten. Dat werd donderdag duidelijk tijdens een pro-forma zitting voor de rechtbank in Almelo.

De melding op 20 juni jongstleden, dat een 5-jarig meisje aan de Beringstraat in Glanerbrug rond half zeven in de avond is ontvoerd door een oudere man op zijn scootmobiel, doet alle alarmbellen rinkelen bij de politie. Tientallen politiemensen haasten zich naar Glanerbrug en inwoners worden via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar de man en het meisje.

Grens gesloten
Op sociale media worden al snel foto’s gedeeld van de man op zijn scootmobiel met het meisje op schoot. Het leidt er toe dat al snel duidelijk is waar de man woont, namelijk in het appartementencomplex Terhaar sive Droste ter hoogte van de grensovergang aan de Gronausestraat. Een inval, waarbij politiemensen door kapotgeslagen ruiten van beide kanten de woning inkomen, volgt en het meisje wordt gered. De politieactie trekt veel belangstelling, zoveel dat de grensovergang tijdelijk wordt gesloten.

Lees ook  Deze vrouw die nog maar 12 uur te leven had kreeg hoog bezoek in het ziekenhuis. Wat er op het einde gebeurde, is nauwelijks te geloven!

DNA
Inmiddels zit W. ruim 100 dagen in voorlopige hechtenis. Hij is donderdag niet aanwezig bij de aanvang van zijn strafzaak. Daar wordt niet alleen duidelijk dat er DNA van het meisje op het geslachtsdeel van W. is aangetroffen, maar ook dat zijn DNA op de onderbroek van het slachtoffertje zat. Het onderzoek naar sporen is nog niet klaar, een definitief rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wordt over een week of twee verwacht.

Lees ook  Anke (79) werd aangereden en voor dood achtergelaten: 'Hij verdient een zware straf'

Conclusie
W. zal later deze maand met de resultaten geconfronteerd worden. Hij wordt ook nog onderzocht door gedragsdeskundigen. Zij zullen met een conclusie komen over de geestestoestand van W. toen hij het meisje meenam. Wat de conclusie zal zijn is niet niet duidelijk, wat wel duidelijk is dat buren van W. hem een ‘rare snuiter’ vonden die zijn behoefte deed in de gemeenschappelijke tuin.

Vooralsnog heeft de rechtbank op 22 december de hele middag vrij gemaakt voor de inhoudelijke behandeling tegen W.. Advocate Sandra Smid heeft nog haar twijfels of dat gaat lukken. Zij heeft nog geen inzage gehad in het rapport van het NFI en wil van te voren niet uitsluiten dat ze mogelijk contra-deskundigen wil laten kijken naar de resultaten.

Vanaf je 30ste verander je langzaamaan in je moeder

Nathalie (40) wordt helemaal gek van rattenplaag in huis: ‘Er zat er eentje tussen mijn billen’’