in

Shockerende foto van Afrikaanse olifant laat de ware brutaliteit van stroperij zien.

De toekomst van de olifanten in Afrika is onzeker vanwege de hebzucht en corruptie van de stroperij.

Er zijn ongeveer 415.000 Afrikaanse olifanten over, maar er wordt gedacht dat er ongeveer 20.000 per jaar worden gedood door stropers voor hun ivoren slagtanden.

Sommige landen hebben de verkoop van olifantenivoor verboden, waaronder de VS en China, en toch gaat het nog steeds door. De vraag wordt gedreven door het idee dat ivoor een statussymbool is.

Nu is een schokkend beeld vrijgegeven dat de ware gruwel toont van hoe deze dieren worden gedood.

Volgens het Wildlife Conservation Network zouden de olifanten van Afrika binnen een generatie uit het wild kunnen verdwijnen.

Nu is er een drone-afbeelding vrijgegeven die de barbaarse aard van stroperij laat zien.

Lees ook  Deze man werd wakker van vreemde geluiden. Dan ziet hij dit vreemd beestje op z’n veranda!

De afbeelding toont het bloedige lijk van een Afrikaanse olifant nadat deze door een kettingzaag uit elkaar is gehakt; zijn afgehakte slurf ligt ernaast en zijn slagtanden ontbreken.

Genomen door de bekroonde fotograaf Justin Sullivan uit Kaapstad, Zuid-Afrika, wordt het beeld “Disconnection” genoemd en werd het in het noorden van Botswana genomen.

Volgens rapporten gebruiken stropers kettingzagen om de stam en slagtanden af ​​te snijden en de rest van het karkas achter te laten.

Opgeheven jachtverbod
Botswana heeft onlangs een verbod op de jacht op olifanten opgeheven met het aantal karkassen dat naar schatting tussen 2014 en 2018 met 593 procent is gestegen, volgens The Metro.

Het krachtige imago van Justin is gekozen voor de prestigieuze Andrei Stenin International Press Photo Contest, die later dit jaar zal worden besloten.

Lees ook  30 jaar lang leefde deze beer in een kooi – kijk in haar ogen als de hekken opengaan

“Het beeld heeft veel aandacht getrokken,” zei Justin.

“Mensen hebben duidelijk gereageerd met gemengde gevoelens van woede en verdriet, vooral met de recente opheffing van het jachtverbod in Botswana.

De ‘ecologische crisis’ oplossen
“Maar deze foto heeft geleidt tot een constructief dialoog over hoe we een het gesprek over olifanten kunnen bevorderen en onze huidige ecologische crisis kunnen oplossen.”

Save the Elephants and Wildlife Conservation Network heeft het Elephant Crisis Fund (ECF) opgezet om de beste ideeën te vinden om een ​​einde te maken aan de ivoorcrisis.

Leer meer over het initiatief en deze prachtige beesten in de onderstaande clip.

Bijzonder goed bewaard bevroren hoofd van wolf uit de ijstijd gevonden in Siberië

Krul wimpers zijn nu een ding en eerlijk, schoonheidgoeroes moet gewoon stoppen