in

Siem (23) spoorloos in Georgië, familie vreest het ergste: ‘Dit is een lijdensweg’

Hij ging wat drinken in de Georgische stad Kutaisi met zijn vriend en reisgenoot, raakte aangeschoten, verdween en keerde niet terug in het hostel.

Sinds die zaterdagavond hoorde niemand meer iets van de 23-jarige Siem Wigger uit Manderveen (Overijssel). Zijn familie vreest het ergste. „We weten niets”, zegt zijn zus Sjeel Wigger.

Het is zaterdagavond elf uur als Siem Wigger en zijn reisgenoot Rik Steggink uit Tubbergen het restaurant Baraqa in het centrum van Kutaisi verlaten.

Onder invloed van alcohol bezoeken ze de club Almano, iets verderop. Maar als Rik even later bij McDonald’s nog wat te eten haalt merkt hij dat Siem niet meer bij hem is.

Op telefoontjes en appjes reageert hij niet. Rik besluit terug te keren naar het hostel en daar te wachten op Siem. Urenlang tot zeven uur in de ochtend, maar Siem duikt niet op.

Lees ook  De politie waarschuwt voor deze Facebooktrend, maar voor de moeder is het te laat. De foto’s vielen namelijk in verkeerde handen …

Sinds die zaterdagavond vernam niemand nog iets van Siem Wigger. Zijn WhatsAppberichten bekeek hij niet, zijn telefoon nam hij niet op.

Zijn familie en vriendin in Nederland vrezen het ergste. „Een lijdensweg”, zegt zijn zus Sjeel Wigger. „Afwachten.

Je weet niet wat je moet doen. Je wil van alles, maar je kunt weinig. We weten niets, we kunnen niets uitsluiten.”

Backpacken
Ze zegt dat Siem en Rik een maand samen op reis zijn. Backpacken. Van Azerbeidzjan trokken ze naar Georgië, in Kutaisi waren ze pas net, de tweede stad van het land.

„We dachten eerst dat hij andere mensen had ontmoet, het hostel niet kon terugvinden en daar zijn roes uitsliep”, aldus Sjeel Wigger.

„Maar dan was hij al wel terug geweest. Dat was hem zonder telefoon of geld ook wel gelukt. Siem is iemand die ontzettend goed kan oriënteren.”

Lees ook  Deze baby werd geboren met een gigantische bult op zijn neus. Als je weet wat het is, zal je het niet geloven!

”Je wil van alles, maar je kunt zo weinig”
– Sjeel Wigger, zusje van Siem

Op het vliegtuig gestapt
Ze doen wat ze kunnen. Maandag stapten zijn moeder en vriendin in het vliegtuig om in Kutaisi naar Siem te zoeken. Iets waarmee reisgenoot en vriend Rik al sinds zondag bezig is.

Hij deed onder meer voor Georgische televisiecamera’s zijn verhaal om aandacht te vragen voor de zaak. „De verdwijning van Siem is landelijk nieuws”, zegt Sjeel Wigger.

Toch is er nog geen actieve zoekactie begonnen. „Dat doet de politie daar pas na 72 uur.” De Nederlandse ambassade in Georgië en de politie in Nederland zijn op de hoogte van de vermissing. Agenten bezochten de ouders van Siem.

Vierde dode in Nederland door coronavirus

Coronavirus treft ook Willem Alexander en Maxima op reis in Indonesië