in

Slaap je slecht met deze warmte? Misschien helpen deze tips!

Je komt amper de dag door, en dan moet je ook nog eens gaan slapen met die warmte!

Een hoogleraar psychofysiologie van de Universiteit van Amsterdam geeft aan waarom het zo lastig is. “Een goede, diepe slaap bereiken gaat bij voorkeur samen met een verlaging van de lichaamstemperatuur. En als het bloedheet is op je slaapkamer heeft je lichaam veel moeite om af te koelen. En dus ook om het stadium van diepe slaap te bereiken.”

“Als we niet goed slapen dan ontwaken we niet verkwikt en maken we meer fouten, op allerlei gebieden. We zijn duffer. Echt, de diepe slaap draagt de kernfunctie van slaap met zich mee. Het is onverstandig daarmee te sollen,” klinkt het serieus.

Hier heb ik 7 tips voor je die je kan proberen!

Lees ook  Rodanya en Morgan van Temptation Island hebben ruzie en vechten het op Instagram uit

* Warme douche

Het klinkt natuurlijk apart, maar warm douchen is echt het beste volgens de hoogleraar. “Met een warme douche zet je het thermoregulatiesysteem in werking en dat is wat je wilt om af te koelen. Daarmee zet je de perifere vaten (de (slag)aders die net onder de huid liggen) in werking en neemt je lichaamstemperatuur af.”

* Vermijd of verminder alcohol

Het is gezellig op een terrasje, op je balkon of in de tuin maar, drink met mate. Alcohol verhoogt je lichaamstemperatuur en droogt je uit. Neem in ieder geval een glas water voor het slapen.

* Eerst s*ks, dan alleen slapen

Het is geen probleem om s*ks te hebben. Wel zeggen andere experts dat als je alleen slaapt het een stuk koeler is in je slaapkamer.

Lees ook  Dirco laat werkgever KLM op zijn rug tatoeëren

* Katoenen lakens

Kies nooit voor synthetische lakens. Die laten geen lucht door. Het liefst lig je onder een wit katoenen laken deze kan je een tijdje in een plastic zak in de koelkast of vriezer leggen voordat je gaat slapen.

* Afkoelen

Afkoelingstips: Zet een ventilator aan met een bevroren fles water ervoor. Leg een kruik in de ijskast en daarna in je bed. Laat je gordijnen een stukje open, zodat er lucht door heen kan waaien. Hang een vochtig laken voor het open raam. Vul een washandje met ijsblokjes en leg dat af en toe op je hoofd.

* Apparatuur uit

Zet elektronische apparaten helemaal uit. Zelfs in standby-stand produceren ze wartmte

* Ramen dicht

Doe je ramen en roosters pas open als het buiten kouder is dan binnen.

Bouwvakkers breken muur af – wat er binnenin zit doet iedereen naar adem happen

Hou je niet van sporten? Dat wijst erop dat je slim bent!