in

Slachtoffer van gezochte vrouwenjager in Lunetten ligt na kleine maand nog steeds in ziekenhuis

Een van de slachtoffers van de vrouwenjager in de Utrechtse wijk Lunetten ligt al bijna een maand in het ziekenhuis.

Dat blijkt uit een uitzending van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Naar de dader is de politie al tijden op zoek.

De vrouw werd in de ochtend van 26 september aan het Houtensepad lastiggevallen door een onbekende man, die al verschillende slachtoffers lijkt te hebben gemaakt.

Ze werd aangevallen langs het spoor en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze dus nog altijd ligt.

Over de aard van haar verwondingen deed de politie destijds geen uitspraken, maar ze lijken, gezien de duur van het ziekenhuisbezoek, ernstiger dan gedacht.

Lees ook  Dit vergif verwoest je botten. Maar iedereen drinkt het. Sommigen zelfs dagelijks!

Via Burgernet riep de politie mensen in de omgeving op om uit te kijken naar een blanke man op een fiets, maar de dader werd niet gevonden.

Kort na de mishandeling waarschuwde de politie om niet alleen op pad te gaan in de omgeving van Lunetten en Hoograven.

Verschillende beschrijvingen
Politiewoordvoerder Joost Lanshage geeft in de uitzending van Bureau Hengeveld van woensdagmiddag aan dat het niet eenvoudig is om de dader te vinden, aangezien niet alle lastiggevallen vrouwen eenzelfde omschrijving geven.

,,Het lastige is dat we nog steeds geen duidelijk signalement hebben. De vrouwen die zich bij ons hebben gemeld, geven verschillende beschrijvingen die niet altijd met elkaar overeenkomen.” In de meeste gevallen zou de man zijn slachtoffers van achteren benaderen.

Lees ook  Deze vangst moest de visser onmiddellijk fotograferen. Geen mens gelooft wat hij in zijn net gevangen heeft!

De vrouwenjager zorgt voor veel spanning in de omgeving. Vorige week deed de politie er nog dagenlang alles aan om de man te vinden.

De situatie doet denken aan de Utrechtse serieverkrachter, die een kwart eeuw geleden de stad angst inboezemde.

Hij werd uiteindelijk gepakt, en als het aan Lanshage ligt gebeurt dat met de vrouwenjager ook. ,,We willen hem natuurlijk te pakken krijgen om zo de wijk weer veilig te maken.”

Anya werd 27 jaar gestalkt door haar ex en daarna bijna vermoord: ‘ik ruik nog steeds het gas’

Nu al bijna driekwart Europese landen rood: ook Duitsland, Denemarken en Zweden beginnen weg te glijden