in

Slapen met een ventilator op je kamer kan schadelijk zijn voor je gezondheid.

Nu weer eindelijk begint op te warmen, kom je misschien in de verleiding om de ventilator uit de kast te trekken, het stof eraf te blazen en aan te doen terwijl je probeert een goede nachtrust te krijgen.

Ja, je hebt misschien een koelere nachtrust, maar je kunt er ook behoorlijk ziek door worden.

Volgens The Sleep Advisor, als een ventilator lucht door de kamer blaast, het ervoor kan zorgen dat stof en stuifmeel in de lucht terecht komt.

Als je dus vatbaar bent voor astma, hooikoorts of algemene allergieën kan dat heerlijke beetje lichte wind je meer schade toebrengen dan je denkt.

Lees ook  Automobiliste (23) overleden na ongeluk door lachgas in Tilburg

Een ander ding dat wordt beschouwd als een potentieel nadeel van het hebben van koele lucht die in jouw richting wordt geblazen, is de droge huid die het kan veroorzaken. De huid kan uitgedroogd raken naarmate de lucht voor langere tijd op de huid wordt geblazen.

Ook als je met je mond open slaapt kan dit voor vervelende taferelen zorgen. Denk hierbij aan een droge keel, keelpijn en verkoudheid.

Een ander probleem is sinusirritatie, omdat de constante luchtstroom je sinussen kan uitdrogen. Als het extreem is, kan het ertoe leiden dat je lichaam overtollig slijm produceert voor compensatie.

Lees ook  Ze woonden in een garage uit 1924. Toen de buren binnen kwamen, keken ze hun ogen uit!

Onderhand zou dit betekenen dat je vatbaar zou zijn voor verstopping, benauwdheid en hoofdpijn.

Iets dat misschien niet zo voor de hand lijkt te liggen, is spierpijn. Als je wakker wordt met stijve of pijnlijke spieren, wil je misschien je kleine maat op het nachtkastje bekijken.

Dit komt omdat de geconcentreerde koele lucht de spieren kan laten spannen en verkrampen. Dit probleem komt vooral veel voor bij mensen die er dichtbij hun gezicht en nek mee slapen.

Watersporters spotten zeer zeldzame roze dolfijn in het water. Waanzinnige beelden!

Samantha reageert eindelijk op haar zelfmoordpoging: “Mijn bekken is gebroken”