in

Slapen naast iemand die snurkt is slecht voor je gezondheid

Hoe verschrikkelijk is het wanneer je de hele nacht wakker ligt door het gesnurk van de persoon die naast je ligt te slapen.

Buiten het feit dat slapen naast een snurker het bloed onder je nagels vandaan haalt, is het ook nog eens slecht voor je gezondheid.

Recent onderzoek dat werd uitgevoerd aan het Imperial College in London heeft aangetoond dat een snurkende bedgenoot invloed heeft op je bloeddruk, aldus de Engelse krant The Indipendent.

Lees ook  Vrouw werd geboren zonder baarmoeder, maar is toch bevallen van een kind

140 respondenten, allemaal woonachtig in de buurt van een luchthaven deden mee aan het onderzoek.

Hieruit werd de volgende conclusie getrokken: Zowel het geluid van gesnurk als laagvliegende vliegtuigen hebben beide hetzelfde effect op het menselijke lichaam. De bloeddruk stijgt in beide gevallen.

Volume
Daarnaast werd in het onderzoek aangetoond dat het niet gaat om de bron van het geluid, maar het volume. Heel simpel: Hoe harder het geluid, hoe hoger de bloeddruk uitkomt.

Lees ook  De artsen denken dat het 8-jarige meisje huilt omdat ze groeit – tot ze DIT in haar botten vinden! Ze beginnen onmiddellijk met de behandeling.

Een hoge bloeddruk kan in het menselijk lichaam optreden wat niet direct een probleem hoeft te zijn, maar een te hoge bloeddruk is een risicofactor voor hart- en vaatziekten.

Onderzoek: Leven met een vrouw met een ‘maatje’ meer maakt je tien keer gelukkiger

Temptation Megan topless op de foto