in

“Slecht nieuws: Ik ben dood.” De afscheidsbrief van deze moeder maakt iedereen op Facebook aan het huilen..

De 36-jarige Heather McManamy uit de Amerikaanse staat Wisconsin krijgt 2 jaar geleden de verbijsterende diagnose: borstkanker. In november 2015 verklaren de artsen dat ze niets meer kunnen doen en dat ze nog slechts 6 weken te leven heeft. De moeder neemt de tijd om haar 4-jarige dochter brieven te schrijven, die ze telkens bij elke belangrijke levensfase zal krijgen: de eerste dag op school, haar eerste kus, haar rijbewijs. De jonge vrouw schrijft ook een heel bijzondere brief aan vrienden en familie. Als ze weinig later sterft, postte haar echtgenoot Jeff McManamy op haar wens de afscheidsbrief op Facebook. De woorden van Heather tonen ook meteen aan wat voor een levenslustige en onbevangen persoon ze was:

“Wel … ik heb goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat ik dood ben. Het goede is, als je dit leest, dat jij dat niet bent (tenzij er W-LAN in het hiernamaals is). Ja, dat is klote. Dat is zelfs meer dan klote, maar ik ben verdomd blij, dat ik een leven vol liefde, vrede en groothartige vrienden heb gehad. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik van niets spijt heb en ik elk greintje energie ten volle heb benut om mijn leven ten volle te leven. Ik hou van jullie allemaal en dank jullie voor dit wonderbaarlijke leven.

Welke religie je ook aanhangt, ik ben blij dat je dat doet. Maar respecteer alsjeblieft dat wij niet religieus zijn. Zeg Brianna alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft niet dat ik in de hemel ben. Ze zou kunnen denken dat ik besloot om ergens anders te zijn en wilde vertrekken. In werkelijkheid heb ik alles gedaan om bij haar te zijn en zou ik NIETS liever willen dan bij haar en Jeff te zijn. Vergis je niet en denk nog voor geen seconde dat het niet waar is. Want ik ben niet in de hemel. Ik ben hier. Maar niet meer in dat vervloekte lichaam dat zich tegen mij gekeerd heeft. Mijn energie, mijn liefde, mijn glimlach, al die ongelooflijke herinneringen, ze zijn allemaal daar bij jou. Denk niet aan me met medelijden of verdriet. Lach met de gedachte dat we dolle pret hebben beleefd en dat het een ONGELOOFLIJKE tijd was. Ik haat het om mensen verdrietig te maken. Meer dan wat dan ook houd ik ervan om mensen aan het lachen te brengen, zo ook bij het einde van mijn leven, lach en maak plezier over de opperbeste tijd die we samen hebben doorgebracht.

Lees ook  VIESPEUK kan niet van klein meisje afblijven 6 jaar later zet ze het hem betaalt !

Vertel Brianna verhalen, zodat ze weet hoeveel ik van haar houd en hoe trots ik op haar ben (en laat me veel cooler uitschijnen dan ik in werkelijkheid ben). Dat ik niets liever doe dan haar moeder zijn. Niets. Elk moment met haar was een groot geluk, dat ik me voor ze in ons leven kwam zelfs niet kon inbeelden. En zeg niet dat ik de strijd tegen kanker verloren heb. Want deze kanker heeft me wellicht alles ontnomen, maar niet mijn liefde, hoop en vreugde. Er was geen “strijd” er was alleen maar het leven dat nu eenmaal wreed is en slecht afloopt. Ik heb niet verloren, verdorie. Dat ik jarenlang met kanker heb geleefd, zie ik als een grote overwinning. Houd dat goed in het achterhoofd.

Maar het belangrijkste is dat ik het geluk heb gehad om meer dan een decennium met de liefde van mijn leven en mijn goede vriend Jeff te besteden. Ware liefde, we zijn echte zielsverwanten. Elke dag aan zijn zijde was uitbundig en ware liefde. Hij is echt de beste man in het universum. Ondanks al de miserie van de kanker is hij nooit van mijn zijde geweken, terwijl zoveel mensen op de slechtste dagen zouden willen vluchten. Zelfs op de moeilijkste dagen vonden we een manier om ermee te lachen. Ik hou meer van hem dan van het leven zelf en ik geloof echt dat dergelijke liefde voor altijd duurt.

Tijd is het meest kostbare in de wereld en daarom ben ik zo dankbaar dat ik zoveel tijd met Jeff heb kunnen doorbrengen. Ik hou van je, Jeff. Ik geloof dat onze prachtige Brianna onze vleesgeworden liefde is, zo prachtig mooi. Het breekt mijn hart om afscheid te moeten nemen. Voor jou is het slechts half zo triest als voor mij, het breekt mijn hart keer op keer, want het laatste wat ik wil is je verdrietig maken. Ik hoop dat je met de tijd met een lach aan mij zal terugbrengen, aan al de shit die we meemaakten en het adembenemende leven dat we leidden. Op een of andere manier zal ik altijd bij je zijn. Wanneer je even stopt en goed kijkt, zal ik er zijn (en mogelijk niet op een al te griezelige manier). Jij bent mijn alles en koester elke seconde die we samen doorbrachten en zoveel zeggen als woorden.

Lees ook  Ontvoerde 15-jarige Emily uit Groningen is terecht! Dit is wat er is gebeurd..

Mijn vrienden, ik hou van jullie allemaal en dank jullie voor dit prachtige en inspirerende leven. Ik dank al mijn prachtige artsen en verplegers die ongelooflijk goed voor mij gezorgd hebben. Ik twijfel er niet aan dat mijn team mij elke dag hebben gegeven die mogelijk was. Ik wens al mijn vrienden een gezond en lang leven, en ik hoop dat jullie elke dag aannemen als een cadeau zoals ik dat altijd deed. Verdomme, laat het nummer “Een biervat op mijn doodskist” luid uit de boxen knallen en dans op de bar voor mij (jullie moeten in ieder geval een dansfeest geven). De schoonheid van het leven vieren met een waanzinnige party, omdat je weet dat dat is wat ik echt wil en ik geloof dat ik op een of andere manier aanwezig zal zijn (Je weet hoe zeer ik het haat om een gelegenheid als deze te moeten missen). Ik kijk ernaar uit om jullie later als geest te mogen ontmoeten, dus dit is eigenlijk geen afscheid, maar een “tot later”. Doe mij een plezier en sta enkele minuten per dag stil om het leven te waarderen. En vergeet nooit: elke dag telt.”

Deze ode werd ondertussen meer dan 200.000 keer gedeeld op Facebook en ontroerde mensen over de hele wereld. “Ik zal ze erg veel missen”, schrijft echtgenoot Jeff. “Maar ik heb ook altijd het gevoel dat ze er is. Brianna heeft zeker haar innerlijke kracht geërfd. Heather leeft verder in de mooie ogen van Brianna.”

“Elke dag telt”: verspreid de boodschap van Heather McManamy en deel de woorden van deze ongelooflijk sterke vrouw met al je vrienden.

Deze kruidenrekjes van IKEA kosten slechts 4 euro, moet je zien wat je er allemaal mee kan!

Zwarte ouders beleven de schok van hun leven wanneer hun baby geboren wordt met blonde haren.