in

Solange (24): ‘Hij zag door mijn littekens dat ik trans ben en werd enorm agressief’.

In Nederland wordt er over het algemeen geaccepteerd dat de LHBTI-community bestaat. Er wordt aangemoedigd om deze mensen te respecteren. Maar er zijn genoeg gevallen waarbij dit niet gebeurd. Zo blijkt bijvoorbeeld dat zeven van de tien LHBTI’ers last hebben van fysiek en verbaal geweld.

In dit artikel doet Solange Dekker haar verhaal. Toen ze 16 was kwam Solange uit de kast. Op een jonge leeftijd wist ze al dat ze niet in het juiste lichaam zat. Destijds was het nog niet heel bekend en besproken zoals dat nu het geval is.

Haar coming out ervaarde ze als een lastige periode. In de buurt waar zij woonde waren ze openminded maar ook weer niet. Haar ouders begrepen haar niet helemaal en gaven ook vrij weinig steun in deze periode.

Lees ook  Dokters denken dat de man longkanker heeft. Maar hun monden vallen wagenwijd open als ze zien wat de “tumor” echt is.

Om die rede heeft Solange besloten om het contact te verbreken met haar familie. Ze kreeg het idee dat ze van haar ouders maar ongelukkig en normaal moest zijn om contact te behouden. Maar haar geluk wou ze niet kwijtraken.

Na de coming out en de transitie ontmoette ze een man. Solange dacht dat deze jongen al voldoende van haar had gezien en dus op de hoogte was van haar transitie. Maar dat bleek niet het geval te zijn.

Eenmaal bij zijn huis aangekomen ziet de man het litteken op haar keel, een gevolg van haar adamsappel reductie. ‘Om problemen te voorkomen zei ik dat ik deze had overgehouden aan het verwijderen van een cyste. Toen hij de littekens onder mijn borsten zag werd hij heel agressief en begon hij helemaal te flippen.”

Lees ook  Limburgse huisarts claimt: ’Ik genas coronapatiënten’

De man wil op dat moment per se Solange’s ID-kaart zien. “Op mijn ID staat dat ik vrouw ben, dus daaraan kon hij niet zien dat ik trans ben. Uiteindelijk heb ik hem gezegd dat hij blijkbaar niet meer geïnteresseerd is in sex, dus dat we er nu maar beter mee op konden houden. Ik was bang dat als ik langer bleef, hij me uit het raam zou gooien of iets dergelijks. Ik ben toen heel hard weggerend.”

Solange wil graag haar verhaal delen. Dit omdat er nog genoeg transgenders zijn die dit meemaken. Het lijkt in Nederland volledig geaccepteerd te zijn maar dat is totaal niet het geval aldus Solange.

Vader gearresteerd nadat hij man mishandelde die zijn 13-jarige dochter drogeerde en misbruikte

Slachtoffer verkeersruzie Utrecht kon niet bewegen of praten: ‘Ik kon helemaal niks’