in

Spelletje van 4-jarige met nanny eindigt in een tragedie. Maar het einde roert tot op vandaag nog altijd mensen tot tranen toe.

Lory del Santo uit Italië was de trotse moeder van de 4-jarige Conor. Maar precies wanneer het beste nog moest komen voor haar en haar zoon, veranderde alles op de meest tragische manier. Dit verhaal zal sommigen onder jullie bekend in de oren klinken, maar het brengt me nog altijd aan het huilen.

In 1985 ontmoette Lory del Santo een charmante man uit Engeland. Het klikte meteen en algauw groeide er een mooie relatie. Bleek dat hij een beroemde muzikant was, op het hoogtepunt van zijn carrière.

Enkele maanden later ontdekte Lory dat ze zwanger was. Ze was dolblij en hoopte dat haar vriend dat ook zou zijn … Met het volste vertrouwen dat ze samen een toekomst zouden delen, deelde ze het nieuws aan hem mee. Maar zijn reactie was niet wat ze verwacht had. Hij zei dat hij niet klaar was voor kinderen, om een vader te zijn, en de twee zetten een punt achter hun relatie. Hij had wat tijd nodig om eerst orde op zaken te stellen in z’n eigen leven.

Na enige tijd uit elkaar veranderden de dingen. Hij besloot dat hij klaar was en keerde terug bij Lory. Toen Conor in augustus 1986 geboren werd, waren ze terug samen.

Na de geboorte van Connor volgden er gelukkige tijden. De familie leefde gelukkig op het Engelse platteland en genoten van een groots leven. Toch enige tijd …

Lees ook  Deze test onthult of jij de kwaliteiten hebt om politieagent te worden. Klein detail onthult alles.

Maar na een tijdje begint de vader weer te twijfelen. Hij is niet zeker van zijn liefde. Hij weet niet hoe zich te gedragen bij zijn zoon – hij is bang en onzeker. De man begint te drinken. Maar geleidelijk aan beseft hij dat hij zijn leven moet veranderen, dus laat hij zich opnemen in een afkickkliniek.

Lory en de vader besluiten om hun relatie nogmaals op hold te zetten, maar behouden contact. Lory en de kleine Conor verhuizen naar Italië, waar de vader hen af en toe bezoekt.

Conor is een speelse en gelukkige jongen die er vooral van houdt om naar de muziek van zijn vader te luisteren.

Op 19 maart 1991 besluit de vader dat het echt tijd is om zijn leven eindelijk te veranderen. Het was een erg bijzondere dag voor papa. Papa besloot dat hij en Conor hun eerste echte vader-zoon dag zouden hebben. Ze gingen naar het circus in New York en hadden de tijd van hun leven. Die dag besloot papa dat hij zoveel mogelijk tijd met zijn zoon wilde doorbrengen. Dus besloot hij om hem de volgende dag mee te nemen naar de dierentuin. Conor was zo verheugd dat hij de nacht voordien nauwelijks kon slapen.

Op dat moment woonden Conor en zijn moeder in een wolkenkrabber in New York. De ochtend na het circusbezoek speelde Conor met zijn nanny verstoppertje in het appartement en wachtte tot papa hem zou ophalen. Op dat moment was een schoonmaker de grote glasramen aan het poetsen. Het appartement had verschillende grote ramen, maar die waren uit veiligheidsoverwegingen normaal altijd dicht. Maar omdat de glazenwasser die dag aan het werk was, stonden ze nu open. Toen gebeurde het ondenkbare. Terwijl Conor zich probeerde te verstoppen voor zijn nanny, rende hij naar het open raam. Hij dacht dat het venster zoals altijd gesloten was en wilde zich achter de gordijnen verstoppen.

Lees ook  Mensen willen naam Kerstman veranderen om het meer ‘genderneutraal’ te maken

De tragedie nam zijn noodlottige beloop. De jonge Conor viel 49 verdiepingen naar beneden, en belandde op een nabijgelegen gebouw. Lory rende de woonkamer binnen toen ze de babysitter hoorde krijsen, maar het was te laat. Ze stortte compleet in elkaar toen ze besefte wat er gebeurd was. Minuten later arriveerde de vader … om zijn zoon op te halen. Maar Conor was al dood.

De vader uit dit verhaal is Eric Clapton. Hij probeerde zijn rouw te verwerken door een nummer te schrijven dat je wellicht wel al eens gehoord hebt …

… “Tears In Heaven.” Dit nummer maakt me altijd erg emotioneel. Maar het is ook een waardevolle herinnering om elke dag te koesteren, en niets voor vanzelfsprekend te houden.

Boos FVD lid stapt podium op en loopt naar Lodewijk Asscher : ‘Ik moest me verdedigen’

10-jarig meisje verneemt dat mama borstkanker heeft – begint limonadestandje om hartverwarmende reden.