in

Spoedverpleegster Lisa sterft alleen thuis door COVID-19: “Ze gaf zoveel om andere”, vertelt haar familie

Sommige verpleegkundigen en dokters die momenteel aan de frontlinie vechten tegen het coronavirus, offeren letterlijk hun leven op om andere mensen te redden.

Een van die helden is Lisa Ewald, een spoedverpleegkundige met 20 jaar ervaring, uit de Amerikaanse stad Detroit.

Jammer genoeg is ze een van de eerste verpleegkundigen in Michigan die is overleden aan de gevolgen van COVID-19.

Fox meldt dat Lisa Ewald helemaal alleen zou overleden zijn thuis. Een vriend vond haar lichaam afgelopen woensdag. Het coronavirus was de doodsoorzaak.

Lisa zou zaterdag 54 jaar geworden zijn. In plaats daarvan moeten haar dierbaren, nu afscheid nemen van hun zus, beste vriendin en uitstekende collega.

“Je denkt altijd dat ergens dat het je niet zal overkomen. Maar dit maakt het wel echt voor me,” vertelde haar nichtje Carly Ewald aan Fox 2 Detroit.

Lisa had zelf geen kinderen, maar ze hield erg veel van haar nichtjes en neefjes.

Lees ook  Waarom kijkers ‘Hotter than my daughter’ niet uitgepraat raken over Patty Brard

“Ze gaf meer om anderen dan om zichzelf,” vertelde Carly. “En dat stemt me zo droevig.”

Behalve de liefde voor haar familie, was ook haar job als verpleegster op de spoeddienst van het Henry Ford ziekenhuis een groot deel van haar leven.

Toen het coronavirus zich begon te verspreiden in Michigan, bevond Lisa zich aan de frontlinie, maar toen ze zelf besmet raakte, moest ze thuis uitzieken.

Eind maart kreeg ze last van hoge koorts en een hoest. Ook verloor ze haar reuk – en smaakzin, een ander symptoom van het coronavirus. Helaas was Lisa astmapatiënt en was haar gezondheid in gevaar.

De laatste keer dat iemand iets had vernomen van de vrouw was vorige week dinsdag. De volgende dag, toen een vriendin haar ging bezoeken, vond ze de verpleegster dood in bed.

Lisa stierf helemaal alleen, zonder kans om afscheid te nemen van haar dierbaren.

Carly wilde graag nog enkele laatste woorden delen over haar overleden tante. “Het spijt me dat ze alleen was. Ik hield van haar.”

Lees ook  Man misbruikte meisje van haar tweede tot haar vijftiende: zes jaar cel geëist

Lisa werd verschillende keren getest, maar het was pas na de derde test dat de dokters vaststelden dat het virus in haar lichaam zat.

Het Henry Ford ziekenhuis deelde hun condoleantie met Lisa’s familie en verklaarden het volgende: “Het testen van personeel doen we strikt volgens de richtlijnen van het centrum voor ziektecontrole.

Momenteel raadt het centrum aan om personeelsleden alleen maar te testen wanneer ze symptomatisch zijn.”

Er zijn onvoldoende woorden om te beschrijven hoe dankbaar ik alle verpleegsters ben. Je hebt meer opgeofferd dan dat we ooit zullen weten. Bedankt uit de grond van mijn hart.

Ik hoop dat, wanneer deze nachtmerrie voorbij is, er een soort nationale viering zal zijn voor de helden van ons land. Deel dit verhaal als je het met me eens bent!

Moeder met coronavirus sterft tijdens bevalling – artsen vechten om pasgeborenen te redden

P*rno in beeld tijdens digitale les op Erasmus College: lerares in tranen