in

Stad bouwt snelwegbrug rondom huisje nadat eigenaar weigert te verhuizen

Rond een huisje in Guangzhou is een snelwegbrug gebouwd, nadat de eigenaar 10 jaar lang weigerde het aan de Chinese overheid te verkopen.

De bewoner van het piepkleine huisje weigerde een vergoeding van de ontwikkelaar om de woning te slopen. Als gevolg heeft ze nu een werkelijk uniek uitzicht, hoewel de vraag is of je dat wel wilt.

Volgens de Guangdong omroep heeft is het huisje 40 vierkante meter klein en bevindt het zich nu te midden van een vierbaansweg. Niet echt wat je zoekt in een woning; nauwelijks licht en altijd geluidsoverlast.

Lees ook  Man mist door ticketfoutje rampvlucht Iran, echtgenote stapt wel in

MailOnline geeft aan dat eigenaar, een vrouw met de achternaam Liang, zei dat ze niet wilde verhuizen, omdat de overheid haar geen vervangende woning op een ideale locatie had aangeboden.

Ze zei ook dat ze geen problemen had met de consequenties en zich niet stoorde aan wat andere mensen van haar denken.

De vrouw legde uit: “Je zou denken dat het een nare omgeving is, maar ik voel dat het stil, bevrijdend, aangenaam en comfortabel is.” Een nogal opmerkelijke uitspraak, of het moet zijn geweest voordat ze letterlijk midden in een snelweg woonde.

Het perceel werd in 2010 voor de sloop gereserveerd, om de Haizhuyong-brug te bouwen. Tien jaar later is de brug voltooid, alhoewel het niet conform de originele bouwplannen is verlopen.

Lees ook  Nico (62) na lijdensweg genezen van coronavirus: ‘Puur geluk dat ik nog leef’

De media bericht dat mevrouw Liang de enige persoon was, van 47 huishoudens en zeven bedrijven, die niet instemde met een vergoeding en verhuizing. De autoriteiten gaven aan dat ze meerdere woningen kreeg aangeboden, alsmede monetaire compensatie, maar het mocht niet baten.

Ze voegden eraan toe dat de relevante veiligheidskwesties zijn bestudeerd voordat de brug werd gebouwd, zodat mevrouw Liang daar veilig kon blijven wonen, midden in een snelweg …

Zij weten nu beter: ‘Schijt aan corona hebben is zó dom’

Het gaat niet goed met 3-jarig meisje na aanval door agressieve hond