in

Stelletje onthult geslacht van baby met explosieven. Gevolg: Zware bosbrand en voor 7 miljoen euro schade.

Tegenwoordig bedenken koppels de gekste dingen om het geslacht van hun baby wereldkundig te maken. Dit echtpaar ging echter een stapje te ver, met extreme gevolgen. Ze wilden namelijk een doosje kleurpoeder opblazen. Dat liep grondig fout en veroorzaakte een gigantische bosbrand waarbij de schade opliep in de miljoenen.

Rita en Dennis Dickey uit Amerika vonden het een goed idee om het geslacht van hun baby te onthullen door een doosje gevuld met poeder en explosieven op te blazen.

De explosie van het doosje met blauw poeder kondigde de komst van een jongen aan, maar zette tegelijk ook het dor en droog landschap in vuur en vlam.

Lees ook  Je week begint goed met Yolanthe in een íets te diep uitgesneden jurkje

De gevolgen waren niet te overzien: meer dan 200 mensen moesten geëvacueerd worden en 19.000 hectare bos ging in vlammen op. Er moesten 800 brandweermannen uitrukken om de brand onder controle te krijgen. De totale schade en kostprijs liep op tot omgerekend meer dan zeven miljoen euro.

De man gaf de brand zelf aan en verleende zijn medewerking aan het onderzoek. In september van dit jaar bekende hij schuld. Dickey werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 5 jaar en moet meer dan 8 miljoen dollar schadevergoeding betalen.

Lees ook  Nieuwe trend van 2020 – Jongeren laten binnenkant oren verwijderen

De video van de “onthulling” werd ondertussen vrijgegeven door de US Forest Service. Volgens de Daily Star verklaarde Dickey aan de rechter: “Ik voel me ellendig. Het was wellicht een van de slechtste dagen van mijn leven.”

DEEL dit bericht met iedereen die je kent en laat dit een waarschuwing zijn aan allen om nooit met vuur te spelen, zeker niet in natuurgebied.

Reusachtig rund gespaard van de slachterij omdat hij … te dik is.

Automobilisten geven snelwegblokkeerders soep met laxeermiddel en het effect was onmiddellijk.