in

Stiefvader propt baby in rugzak en gaat werken: vijf uur later is ze dood

Trevor Marquis Rowe uit het Texaanse Lubbock is gisteren aangeklaagd voor moord. De man had het tien maanden oude dochtertje van zijn vriendin in een rugzak gestopt en vijf uur lang in de koffer van zijn auto laten liggen. Het babymeisje overleefde dat niet.

Dinsdagavond werd de 27-jarige Trevor Rowe gearresteerd voor de moord op Marion Jester-Montoya, een baby van tien maanden.

Rowe had zelf rond 17 uur de hulpdiensten gebeld omdat Marion niet meer ademde. Hij zei dat hij met zijn auto aan de kant zou gaan staan om het meisje te reanimeren. De baby werd in het ziekenhuis doodverklaard.

Lees ook  Dochtertje (11) vind haar moeder met doorgesneden keel

Volgens de politie had Rowe het kind bij zijn werk in een rugzak “gepropt” en haar onderaan de passagierszetel van zijn wagen gelegd.

Toen hij nadien naar het meisje kwam kijken, had ze zich uit de rugzak bevrijd. Hij stak haar er weer in en ging verderwerken.

Hij beweert dat hij tijdens zijn lunch de toestand van de baby opnieuw ging checken. Ze huilde lichtjes, volgens hem, maar ademde nog.

Lees ook  Zeven jaar cel voor kus op de wang van voorbijgangster

Met rugzak en al stak hij haar toen in de koffer van de auto. Vijf uur later stelde hij vast dat de baby niet meer ademde. Hij belde het Amerikaanse noodnummer 911, maar alle hulp kwam te laat.

De borg staat op 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro).

Meisje, 13, sterft tijdens de geboorte van haar vaders kind

Honkbal raakt peuter, meisje loopt permanente hersenbeschadiging op