in

Stoere jongen redt hulpeloze “nerd” als hij gepest wordt. 4 jaar later ontdekt hij de hartverscheurende waarheid

Op het internet gaat deze anonieme brief rond en beroert mensen uit de hele wereld. Het is het verhaal van een gered leven. Het is het verhaal van Kyle en zijn “redder”.

“Op een dag – ik zat in de achtste klas – was ik onderweg naar huis toen ik een jongen van mijn leeftijd zag. Hij had al zijn boeken onder de arm.

Ik was verwonderd en vroeg me af: ‘Waarom heeft hij op een vrijdag al zijn boeken bij zich? Dat moet een echte uitslover zijn.’ Mijn weekend was helemaal gevuld met football en party’s dus dacht ik er niet verder over na en ging verder.

Plotseling zag ik hoe een ander groepje studenten op hem toerende. Ze gooiden zijn boeken op de grond en duwden hem tot hij omviel. Zijn bril viel af en hij belandde op de grond. Toen ik de jongen bekeek, zag ik ongelooflijk veel verdriet in zijn ogen. Dat greep me zo aan dat ik naar hem toeliep, hem recht hielp en zijn bril gaf.

Nadat de jongen weer op de been was, zei ik: ‘Dat zijn idioten. Die zijn te dom om dood te doen.’ De jongen keek me aan en zei: ‘Bedankt!’ Op zijn gezicht verscheen een reusachtige glimlach. Een van die aard die grenzeloze dankbaarheid uitdrukt. Bleek dat we in dezelfde buurt woonden, dus gingen we samen naar huis. Snel merkte ik dat hij best wel een coole jongen was. Zijn naam was Kyle. Ik vroeg hem of hij zin had om in het weekend football met me te spelen en hij stemde in. We trokken het hele weekend samen op en ook mijn vrienden mocht hem graag.

Lees ook  Bruid en bruidegom kussen na het ja-woord. Maar wat er zich dan onder de ogen van de gasten afspeelt, doet hen van hun stoel vallen.

De volgende maandagochtend zag ik Kyle opnieuw met een gigantische stapel boeken. Ik grapte: ‘Als je zo verder doet word je nog een echte krachtpatser.’ Kyle lachte en gaf me de helft van zijn boeken. Gedurende de volgende jaren werden we geleidelijk aan de beste vrienden. Tijdens het laatste schooljaar begonnen we samen over onze verdere studies na te denken. Kyle ging naar Georgetown, ik naar Duke (beiden twee bekende Amerikaanse universiteiten). We wisten beiden dat we toch vrienden zouden blijven. De afstand zou geen probleem zijn voor ons. Kyle wilde arts worden en ik zou sportwetenschappen studeren. Toen brak de dag aan dat we afstudeerden. Kyle was uiteraard de beste student van zijn jaar.

Uiteraard grapte ik met hem wat voor een uitslover hij wel was. Kyle had zich zeer lang op zijn afstudeerspeech voorbereid en eindelijk was het zover. Ik was zeer ontspannen en blij dat ikzelf deze toespraak niet moest houden. Toen ik hem zo zag, vond ik dat hij er erg goed uitzag. Hij was goed gebouwd, de bril stond hem erg goed en hij had zowaar meer dates als ik. Misschien was ik zelfs een beetje jaloers op hem. Toen ik zag hoe nerveus hij was, keek ik hem aan en zei: ‘Hey, grote, je ziet er goed uit.’ Hij antwoordde met een dankbare lach en zei ‘Bedankt!’

Dan begon hij aan zijn speech. Hij kuchte even en stak van wal:

Lees ook  Dit stelletje was pas getrouwd. 19 dagen later bekijkt een van hen de trouwfoto’s en ziet iets eigenaardig.

‘De diploma-uitreiking is het uitgelezen ogenblik om al diegenen die je door de jaren heen hebben geholpen te bedanken. Je ouders, leraars, broers en zussen, misschien zelfs een trainer … maar vooral je vrienden. Ik sta hier vandaag en kan jullie zeggen: het grootste geschenk dat je iemand kunt schenken is zijn vriend zijn. Ik zal jullie een verhaaltje vertellen.’

Vol ongeloof hoorde ik toe hoe mijn beste vriend vertelde over de dag dat we elkaar leerden kennen. Dat weekend was hij van plan om zelfmoord te plegen. Hij vertelde hoe hij zijn kamer al helemaal opgeruimd had, zodat zijn moeder dit later niet meer hoefde te doen. Daarom hij hij al zijn boeken met zich mee. Toen keek Kyle me strak in de ogen en lachte: ‘Gelukkig werd ik gered. Mijn vriend behoedde me ervoor om het onuitspreekbare te doen.’ Op dat moment hoorde men in de zaal hoe iedereen de adem inhield, terwijl de meest populaire jongen van de school over zijn zwakste moment vertelde. De moeder en vader van Kyle keken me lachend dankbaar toe. Pas toen drong het echt tot me door wat Kyle juist gezegd had. Onderschat nooit de gevolgen van je daden. Met een klein gebaar kan je een leven helemaal veranderen.”

Wat een indrukwekkend verhaal. Alleen omdat de sportman op dat moment medeleven toonde, is zijn beste vriend vandaag nog in leven. Wederom een overduidelijk bewijs wat voor grootse gevolgen een klein gebaar kunnen teweegbrengen. DEEL deze aangrijpende levensles met iedereen die je kent!

Talloze mensen beschouwen de 25 kilo wegende vrouw als een “levend skelet”. Als mensen haar voor de eerste keer zien, zijn ze vooral geschokt

De dakloze loopt met modderige schoenen het restaurant in en vraagt om eten. Maar de chef steekt zijn hand naar hem uit en het hele restaurant wordt stil