in

Estelle kreeg een ‘hoofd als een gloeilamp’ “Maak niet dezelfde fout als ik”

“Maak niet dezelfde fout als ik”
De 19-jarige Estelle uit Frankrijk wilde haar lokken een nieuw kleurtje geven en besloot haar haren zelf te verven. Ze liep echter een heftige allergische reactie op, waardoor haar hoofd misvormd raakte. Ze wil nu anderen waarschuwen met haar verhaal.

Het verven van haar haren ging helemaal mis.

Haarverf
Estelle kocht zo’n twee weken geleden een doosje haarverf. In de haarverf zit een bijzonder allergene kleurstof genaamd PDD of parafenyleendiamine, deze stof zit een vrijwel in alle haarkleurmiddelen. De 19-jarige had al eens eerder een slechte ervaring met haarverf en besloot daarom eerst de verf te testen. Ze deed hiervan een kleine hoeveelheid op haar huid om te kijken of ze hier irritaties van kreeg. Ze wachtte een half uur, in plaats van de 48 uur die wordt aangeraden op de verpakking, en zag geen irritaties. De Franse zette vervolgens argeloos haar lokken in de verf.

Lees ook  Zou je d’r doen: De 30-jarige Alexis Mucci

Gevolgen
Niet lang nadat ze haar haren had geverfd, kreeg ze een jeukende hoofdhuid en begon haar hoofd op te zwellen. Ze deed een poging om de allergische reacties te onderdrukken en smeerde een verzachtende crème en antihistaminica op de plekken. Dit mocht echter niet baten: de volgende ochtend waren de allergische reacties alleen maar erger geworden. “Ik had een bolvormig hoofd, mijn gezicht leek wel een gloeilamp”, vertelt de studente aan Le Parisien.

Van kwaad tot erger
De 19-jarige ging meteen naar de EHBO. De artsen hadden deze symptomen vaker gezien en gaven Estelle corticosteroïden en antihistaminica. Estelle’s situatie verergerde echter toen ze weer thuis was. “We zijn toen naar een ander ziekenhuis gereden. In de auto had Estelle plots last om te ademen. Haar tong begon op te zwellen en haar hart klopte sneller”, vertelt de moeder van Estelle.

Lees ook  Oplichterij met autobanden verbreidt zich steeds meer en kan je je leven kosten. Dit is wat je moet weten

Ziekenhuis
De artsen gaven de jonge vrouw adrenaline en hielden haar gedurende de nacht wakker. Inmiddels gaat het een stuk beter met Estelle en is ze weer thuis. Met haar ervaring en heftige foto’s wil Estelle anderen waarschuwen. “Ik heb een fout gemaakt en wil niet dat iemand dezelfde fout maakt als ik.” De artsen raden de vrouw aan om voortaan niet zelf haar lokken te verven, maar dit over te laten aan een professional.

Man verliest portemonnee en krijgt hem terug met meer geld erin

Reusachtig rund gespaard van de slachterij omdat hij … te dik is.