in

‘Succesondernemer’ van 18 reed rond in een dure wagen, maar nu is zijn bedrijf failliet

Splendid Media is failliet. Het bedrijf uit Bergschenhoek was een jaar geleden nieuws vanwege de jeugdige leeftijd van de oprichter en zijn levensstijl. De toen 18-jarige Roderick van Empel reed rond in een Audi Q7.

Het merendeel van de tien medewerkers had een leaseauto. In een interview met deze krant zei hij ‘keihard aan te sturen op een gezonde cashflow’.

Daar is het tijdens het korte bestaan van Splendid Media nooit van gekomen. De inkomsten van het mediabedrijf, gespecialiseerd in webdesign, fotografie en bedrijfsfilms, bleven ver achter bij de uitgaven.

Volgens het eerste faillissementsverslag ontvingen de personeelsleden een ‘aanzienlijk salaris bij hun functie’. Het verlies bedraagt in het eerste overzicht dat de curator heeft 53.000 euro.

Lees ook  1-jarige Siamese tweelingen mogen voor het eerst naar huis na succesvolle 11 uur durende scheidingsoperatie.

Dat is een eerste raming. De curator is nog maar net begonnen met het afhandelen van het faillissement.

Hij rept over een gebrekkige administratie en een ruzie met de accountant, die het verkrijgen van inzage in de financiën bemoeilijken.

Grote schuldeiser is de Belastingdienst. De jonge ondernemer zou geen rekening hebben gehouden met de door hem te betalen loonbelasting.

Van de tien werknemers was er op het moment van faillissement deze herfst nog maar eentje in dienst. Vier voormalig personeelsleden claimen nog achterstallig loon.

Lees ook  Mannen opgelet! Niet schrikken, maar zo behaard kan een vrouw zijn - foto's

Zeggenschap
Van Empel (19) laat via een ‘externe adviseur’ weten dat hij niet kan reageren omdat de curator nu alle zeggenschap over de onderneming heeft.

Van Empel richtte Splendid Media in het voorjaar van 2018 op, nadat hij was gezakt voor z’n eindexamen.

Hij had van z’n vader een jaar vrijaf gekregen om zich te bewijzen. Zou hij na dat jaar zijn leven niet op de rails hebben, dan moest hij terug naar school.

De jonge ondernemer houdt waarschijnlijk geen schuldenberg over aan zijn zakelijke avonturen. Alles komt voor rekening van de failliete bv.

Aan rander voor klas in Rijswijk

Rusland arresteert mensensmokkelaar die zelf grenspost met Finland bouwde