in

Suggestie van Trump om coronavirus te bestrijden: ontsmettingsmiddel injecteren

De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens een persconferentie een nieuwe suggestie geopperd om het coronavirus te bestrijden:

mensen met een ontsmettingsmiddel te injecteren – of ze met UV-licht te bestralen. “Bijna als een schoonmaak,” zei hij op de persconferentie.

Donald Trump houdt dagelijks een persconferentie in het Witte Huis. Daar beantwoordt hij vragen over het heersende coronavirus en over de acties die worden ondernomen.

Tijdens een van deze persconferenties vertelde een functionaris van het Department of Homeland Security hoe desinfecterende middelen zoals handgel oppervlakken van het virus kunnen reinigen.

Lees ook  Vrouw onthoofdt man omdat hij klaagt dat soep niet lekker is:

“En dan zie ik het desinfectiemiddel, dat het virus doodt binnen een minuut. Is er een manier om zoiets te doen door het te injecteren, als een soort van schoonmaak?

Dan komt het in de longen terecht, het zou interessant zijn om dat eens te proberen,” zei de president.

“Daar moet je dokters voor gebruiken, maar het klinkt wel interessant,” vervolgde Trump.

De ‘suggestie’ van Trump zorgde voor een stormvloed aan reacties van verschillende experts en artsen, die ten zeerste hiertegen waarschuwen.

“Het idee om welk type reinigingsproduct dan ook in het lichaam te injecteren of innemen, is onverantwoordelijk en gevaarlijk,” vertelde Vin Gupta, longarts en mondiaal gezondheidsexpert, aan NBC News.

Lees ook  Zo ziet het zusje van Anna Nooshin eruit - ook super knap!

Daarnaast liet de president weten dat het interessant zou zijn om te zien wat er gebeurt met het lichaam van een coronapatiënt met UV-licht wordt bestookt, aldus de NOS.

Een verslaggever van de Washington Post vroeg vervolgens wat de president bedoelde, waarop Trump antwoordde dat het slechts suggesties waren om uit te proberen.

“Ik ben president en jij bent nepnieuws.”

Wat vind jij hiervan?

Pasgeboren meisje stopt niet met lachen – dagen later blijkt haar lach een waarschuwingssignaal te zijn

Schijn bedriegt: “Het gaat niet goed met Leontine Borsato!”