in

Sylvie maakt einde aan slepende ruzie met Sabia

Sylvie Meis heeft op papier vrede gesloten met voormalig hartsvriendin Sabia Engizek. Die laatste deed vorig jaar in een tv-interview pijnlijke uitspraken over een voor Sylvie heftige periode. De in Hamburg woonachtige Sylvie heeft nu een schikking getroffen met de Duitse tv-zender Pro7, die het vraaggesprek met Sabia uitzond.

Sabia zei in september in de serie Global Gladiators onder meer dat ‘sommige mensen zover gaan dat ze een ziekte verzinnen om daar zelf beter van te worden’. Hiermee zou ze gedoeld hebben op Sylvie, die in 2009 aan borstkanker leed.

In augustus liet Sylvie in een brief aan alle Duitse media weten dat ze erg gekwetst was. ,,De bewering dat de ziekte nooit heeft bestaan, is even onwaar als smakeloos’’, klonk het. ,,Dit is onmenselijk. Zelfs mijn zoon Damián (12) was behoorlijk van slag toen hij dit hoorde’’, zei Meis tegen haar Duitse werkgever RTL.

Lees ook  In deze winkels hoef je wel/geen mondkapje te dragen

Jammer
Via Instagram laat ze nu weten dat ze ‘blij’ is dat de partijen erin geslaagd zijn ‘een geschil over de inhoud van het programma Global Gladiators in onderling overleg voor alle betrokkenen te beslechten’. De schikking komt ten gunste van de DKMS Foundation, die zich inzet voor leukemie. ,,Pro7 ondersteunt hun werk graag met een gift’’. Over de hoogte van het schikkingsbedrag laat de presentatrice zich niet uit.

Sylvie sluit haar verklaring af door te stellen dat ze het jammer vindt dat ‘mevrouw Boulahrouz’ (Sabia was acht jaar getrouwd met voetballer Khalid Boulahrouz, red.) haar excuses niet heeft aangeboden. ,,Ik zou het gepast hebben gevonden als ze zich bij mij had verontschuldigd. Maar aangezien ze al een onthoudingsverklaring heeft gegeven, heb ik er vertrouwen in dat ze niet opnieuw krantenkoppen zal halen met dit voor mij pijnlijke onderwerp.’’

Lees ook  De kinderen liggen roerloos in een pijlformatie op de grond – dan heeft de politiehelikopter door wat ze doen!

Opvallend is dat Sylvie de naam van Touriya Haoud, met wie ze ook jarenlang bevriend was, niet noemt. Touriya merkte afgelopen najaar op dat alles wat Meis doet ‘berekenend’ is. ,,Met geld kun je alles kopen. Het is walgelijk en haar leven is een leugen’’, stelde ze in het Duitse roddelblad Closer.

Vrouw stopt langs kant van de weg om rugzak op te rapen – maar ontdekt dan een horror vanbinnen

Samantha (2) is doof en daarom leert heel de straat gebarentaal