in ,

Talloze mensen beschouwen de 25 kilo wegende vrouw als een “levend skelet”. Als mensen haar voor de eerste keer zien, zijn ze vooral geschokt

Het verhaal van de 39-jarige Valeria Levitin is droevig en schokkend tegelijk. Valeria is oorspronkelijk afkomstig uit Rusland, maar woont vandaag in Monaco. Vele mensen beschouwen haar als een levend skelet. Ze is 1,73 m groot maar weegt amper 25,4 kg. Normaal zou haar gewicht voor haar lengte tussen de 57 en 76 kg moeten schommelen.

Haar magerzucht gaat terug tot in haar jeugd. Al als klein meisje lette haar moeder er angstvallig op dat ze niet teveel at om te vermijden dat ze net zoals sommige familieleden aan overgewicht zou gaan lijden. Op 16-jarige leeftijd begint ze aan haar eerste dieet.

Op dat moment was ze met haar ouders naar Chicago verhuisd en had ze schrik om door haar nieuwe klasgenootjes niet aanvaard te worden. Valeria wilde afvallen omdat ze dacht dat ze zo populairder zou zijn.

Eerst schrapte Valeria alle koolhydraten en suikers uit haar dieet. Maar dat was niet voldoende. Tijdens een spelletje voetbal maakte iemand een gemene opmerking die haar diep raakte: “Ik weet hoe we kunnen winnen. We moeten die dikke Valeria gewoon in de goal zetten.” Op dat moment stort het meisje ineen.

Lees ook  Ze huilde de hele nacht vanwege hevige hoofdpijnen. Wat ze in haar neus vonden, toen haar vader DIT gebruikte? Ongelooflijk!

Op dat moment had ze nochtans wel nog een normaal figuur. Ze was met maat 40 zeker niet de meest zwaarlijvige van haar klasgenoten, maar toch werd ze gepest.

Toen ze 23 jaar oud was, droeg ze nog maatje 34. Op die leeftijd droomde ze ook van een carrière als model. Hoewel ze toen erg mager was, kreeg ze te horen dat ze toch nog te dik was om model te zijn.

De volgende 10 jaar zou ze wel 30 specialisten consulteren om haar te helpen bij haar anorexia. Op het ergste moment woog ze amper 24 kg.

Valeria moest medicatie nemen om het risico op bloeduitstortingen te vermijden. Ze had constant angst om te vallen. Dat zou immers haar botten kunnen breken.

De ziekte maakte haar heel erg eenzaam. Valeria kan geen relatie aangaan en niet doen wat een normaal stelletje doet, bijvoorbeeld een romantisch dinertje in een restaurant. Ze voelt zich onaantrekkelijk en denkt dat ze alleen maar afstoten werkt op andere mensen.

Lees ook  2 bejaarde mannen onthullen de bijnamen van tijdens hun jeugd. Het geheim van “Emmer” doet me hardop lachen!

Ze is vooral ook geschokt over de “fanmail” die ze krijgt. Jonge vrouwen vragen haar wat ze moeten doen om ook zo dun te worden. Dat brengt Valeria ertoe om haar droevige verhaal met de buitenwereld te delen en anderen te behoeden om dezelfde weg als haar in te slaan. Ze startte eveneens een campagne tegen anorexia.

Maar Valeria heeft nog plannen voor het leven: ze wil graag een kind krijgen. Een kind krijgen is een goede motivatie om terug gezond te worden.

Maar hoe zeer ze ook zal proberen om weer helemaal gezond te worden, zal dit wellicht nooit meer lukken. Door de voortdurende aanslagen op haar lichaam heeft het in de loop der jaren verschillende allergieën voor bepaalde voedingsmiddelen ontwikkeld.

Het verhaal van Valeria toont aan hoe gevaarlijk een vals schoonheidsideaal is. Een onschuldig dieet kan ontaarden in een levensbedreigende ziekte. Als je denkt dat je een eetstoornis ontwikkeld hebt, raadpleeg dan onmiddellijk een arts.

DEEL het verhaal van Valeria met iedereen die je kent!

Hij stierf alleen in een verpleeghuis. Verpleegkundigen dacht dat hij niets van waarde had, tot zij dit zagen!

Stoere jongen redt hulpeloze “nerd” als hij gepest wordt. 4 jaar later ontdekt hij de hartverscheurende waarheid