in

Therapiehond brengt troost aan dokters spoedeisende hulp in de frontlinie

Helden komen in alle vormen en maten. De held van dit verhaal heeft vier pootjes en een harig jasje.

Wynn is een therapiehond in training. De lieve viervoeter brengt troost en vreugde aan de medische staf in de frontlinie tegen de coronastrijd in Denver.

Zorgpersoneel mag de eenjarige labrador knuffelen, als ze een broodnodige pauze nodig hebben bij de spoedeisende hulp bij het Rose Medical Center.

Ze wordt getraind door Susan Ryan, een spoedarts bij het ziekenhuis. Afgelopen zondag deelde Susan een foto van zichzelf met Wynn, terwijl ze op de vloer zitten.

Lees ook  Dit zijn 2 identieke tweelingen. Of dat dacht hun moeder toch, tot ze 2 weken later iets raar opmerkte …

“Ik zag dat Wynn terugkwam van wandelen,” vertelde Susan aan CNN. “Ik zakte onderuit op de vloer en vroeg: ‘Mag ik haar een minuutje hebben?’”.

Susan had net een patiënt behandeld en zichzelf schoongemaakt, toen de hond aankwam. De arts legde uit dat ze op de ic dingen zien en horen die een grote impact op iemand hebben. Het gezelschap van een hond helpt ontzettend om tot jezelf te komen op dat soort momenten.

Het lieve teefje was acht weken oud toen ze bij Susan kwam. Sindsdien gaat ze mee naar het ziekenhuis en fleurt ze eenieders dag op.

Lees ook  Moeder gefotografeerd hoe ze haar stervende zoon omhelst en hoopt dat de dader “zal wegrotten in de gevangenis.”

Wynn bevindt zich in een aparte kamer waar ze klaar staat voor iedereen die wat liefde en rust kan gebruiken. Uiteraard wast iedereen de handen heel grondig voordat ze haar aanraken.

Als Wynn zo’n 18 tot 22 maanden oud is, zal ze naar een professionele trainingsfaciliteit gaan om een officiële therapiehond te worden. Tot die tijd kan iedereen in het ziekenhuis nog van haar genieten!

Last van elektrische schokjes? ‘Kan door thuisquarantaine komen’

Draagt Gaby Blaaser nou geen slipje op deze spannende foto?