in

Tiener met zware buikpijn krijgt te horen dat hij geconstipeerd is – uren later wordt hij dood aangetroffen.

Tiener Jack Dunn werd naar het ziekenhuis overgebracht met zware buikpijn, zo zwaar dat hij niet meer kon wandelen. Dokters begonnen verschillende tests op de 17-jarige uit te voeren om de oorzaak te achterhalen. De dokters gaven de jongen uit Porth, Wales, de simpele diagnose van constipatie. Hij kreeg wat laxerende medicijnen en werd naar huis gestuurd, niet beseffende dat Jack aan iets veel ernstiger leed.

Amper 24 uur nadat hij uit het ziekenhuis ontslagen werd, werd Jack door zijn vader dood in bed aangetroffen.

Volgens de ouders hadden de dokters een scan van zijn buik gemaakt om appendicitis uit te sluiten.

“We brachten hem naar de spoedafdeling en vertrouwden compleet op de dokters over wat er met hem aan de hand was. Hij kon nauwelijks wandelen en had zoveel pijn. Ze voerden een scan uit van zijn urineblaas, maar dat bracht niets aan het licht. Er werd aangenomen dat het niets meer was dan constipatie”, vertelde de vader van Jack aan The Sun.

Lees ook  Nederlandse moeder verongelukt, twee dochtertjes in levensgevaar

Helaas waren de dokters in het ziekenhuis niet in staat om de onderliggende medische toestand van Jack te bepalen. Bleek dat Jack ketoacidose veroorzaakt door de afbraak van vetzuren en de creatie van ketolichamen, wat doorgaans voorkomt bij ongecontroleerde diabetes type 1.

“Toen Jack ademhalingsproblemen kreeg, dacht de dokter dat het veroorzaakt werd door angst omdat Jack bang was van het ziekenhuis”, zei papa Kieron. “Maar zijn ademhalingsproblemen waren eigenlijk te wijten aan het feit dat zijn organen begonnen te falen door de ketoacidose.”

Lees ook  3 jonge mannen grijpen oud paar, agent kijkt verbijsterd toe..

Hij zei: “Mijn zoon dood in bed aantreffen was het ergste moment van mijn leven. Ik denk dat Jack vandaag nog geleefd zou hebben, moesten er enkele simpele test meer uitgevoerd zijn.”

De familie van Jack zegt dat zijn dood wellicht vermeden had kunnen worden indien de dokters een glucosetest hadden uitgevoerd.

Als ketoacidose tijdig wordt ontdekt, kan de toestand behandeld worden met de gepaste medicatie en insuline. Andere symptomen van de ziekte zijn vermoeidheid, verwardheid, ongewone dorst, snellere ademhaling en meer dan normaal urineren.

Heb jij wel eens lippenbalsem op je haar gesmeerd? Als je DIT leest ga je het meteen doen!

Hond zit gevangen in het afval en voor dood achtergelaten. Dan is dierenarts verbluft over wat ze in zijn mond vindt.