in

Ties krijgt klappen tijdens festival: ‘Het licht werd letterlijk uit mijn oog geslagen’

Een gezellig avondje op het Bontgenoten Winterfestival in Eindhoven is voor Ties van Beek geëindigd in een drama. Richting het einde van het festijn kreeg Ties een dreun op zijn linkeroog. “De komende weken proberen de artsen te voorkomen dat ik mijn hele oog kwijt raak”, schrijft hij op Facebook.

Volgens Ties stond hij te genieten op het festival in het Philips de Jonghpark. Toen hij aan het praten was met een vriend begon achter hem een opstootje. Het drama voltrok zich op het moment dat de Veldhovenaar zich omdraaide en een paar passen zet om te kijken. “Het licht werd letterlijk uit mijn oog geslagen. Ik heb permanente schade aan mijn oog die niet meer gaat herstellen.” Het verhaal is grotendeels afkomstig van een vriend. “Hij herinnert zich niets meer van de vechtpartij en de klap. Hij is het helemaal kwijt”, laat broer Luuk van Beek weten.

Lees ook  Moeder geschokt als tienerdochter zwanger is – maar dan gebeurt dit

‘Het ging heel snel’
Luuk gaat verder: “Hij had er niks mee te maken, dat bevestigen meerdere mensen. Er is een keer uitgehaald en Ties ging naar de grond. De vriend waarmee hij aan het praten was heeft de daders amper kunnen zien. Het ging zo snel. Die vriend is er bovenop gesprongen en heeft gezorgd dat hij niet nog verder werd aangevallen.”

Lees ook  Anouk vindt nieuwe single Ali B ‘echt heel slecht’.

Ties vierde maandag zijn 27ste verjaardag. Hij moet intussen vrezen voor zijn oog, al is hij volgens zijn broer mentaal sterk. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Oproep Ties
Ties heeft zijn ervaring van zaterdag gedeeld op Facebook. Het is niet duidelijk wie de dreun heeft gegeven. Daarom roept Ties de dader op zich vrijwillig te melden. Dat is nog niet gebeurd. Het Facebookbericht is inmiddels ruim 1700 keer gedeeld. “We krijgen behoorlijk veel reacties binnen van mensen die de vechtpartij gezien hebben. Die spelen we allemaal door naar de politie”, laat broer Luuk weten.

Man klopt iets uit zijn broek en andere man maakt flinke uitglijder

Man in Amsterdam overgoten met zoutzuur, verdachte opgepakt