in

Tijdens bevalling voelde Kate een knobbeltje in haar hals, nu heeft ze nog maar enkele maanden te leven

De dokters verzekerden de 34-jarige Kate Geraghty dat de zwelling onder haar linkeroor onschuldig was toen ze aan het bevallen was van haar dochtertje. Het zou een gezwollen kliertje zijn door de zwangerschapsdiabetes, meer niet. Twee weken later was de zwelling echter eens zo groot.

Toen de Britse Kate Geraghty en haar echtgenoot Paul merkten dat de zwelling alsmaar groter werd, spoedden ze zich naar het ziekenhuis. Na twee weken waarin de dokters elke mogelijke test uitvoerden, kregen ze het verdict: metastatisch mucoepidermoïde carcinoom, een zeldzame vorm van kanker aan de klieren.

Tijdens een vijf uur durende operatie probeerden de dokters zo veel mogelijk van de tumor te verwijderen, maar hij was zo groot dat het onmogelijk was alles weg te halen. Kate werd voor bestralingen doorgestuurd naar een tweede ziekenhuis, waar de dokters op vijf april nog eens twee gezwellen ontdekten. Kate en Paul kregen het verpletterende nieuws dat de kanker uitgezaaid en onbehandelbaar was. Ze heeft nog maar enkele maanden te leven.

Lees ook  Mensen die ’s ochtends snoozen zijn gelukkiger, creatiever én intelligenter

“Na de ongelofelijke high van het ouderschap over onze prachtige dochter Ivy, hebben we zo’n verwoestend nieuws gekregen”, vertelt Kate aan Fox News. “Heel Ivy’s korte leven is gevuld met mijn ziekenhuisbezoeken, tests en operaties, niet te vergeten een constante angst en onzekerheid terwijl we ook proberen een band op te bouwen met onze baby. Ik wil alle mogelijke dingen proberen om me meer tijd te geven met Paul, Ivy en al mijn dierbaren.”

“Het is absoluut verschrikkelijk”, vertelt de zus van Kate, Becca. “Kate en Paul hebben jarenlang uitgekeken naar het moment waarop ze ouders zouden worden, en nu is dat overschaduwd door dit vreselijke nieuws.”

“Toen ze het knobbeltje ontdekte, was ze bezorgd, maar dacht ze eerst dat het niets was om zich zorgen over te maken. Ze was sowieso al ziek, en nam aan dat het een gevolg daarvan was. Het was een heel moeilijke bevalling en niet veel later werd alle vreugde van het moederschap haar ook nog eens ontnomen.”

Lees ook  Kick Out Zwarte Piet demonstreert dit jaar bij ruim twintig sinterklaasintochten

“Ivy is zo’n mooi, klein meisje en Kate is de beste moeder die je je kan inbeelden. Het is verschrikkelijk om te denken hoe weinig tijd ze nog samen hebben. Oorspronkelijk werd haar verteld dat ze nog enkele maanden had, maar uit onze research blijkt dat de immunotherapie haar leven nog zou kunnen verlengen.”

Daarop heeft de familie van Kate dan ook haar hoop gevestigd. “We hebben gehoord van gevallen waarbij mensen een extra jaar of twee gekregen hebben daardoor, en we hopen dat dat hetzelfde kan zijn voor Kate. Het doel op dit moment is om haar genoeg tijd te geven zodat ze Ivy’s eerste verjaardag kan meemaken en die gelukkige herinneringen met haar kan creëren voor ze heengaat.”

Deze vrouw heeft vreselijke pijn aan haar rug en ontdekt dan de reden voor haar pijn 15 jaar na haar bevalling

Vrouw die 6 maanden lang ziek is doet bizarre ontdekking in koffiezetapparaat.