in ,

Toen deze vrouw op de kraamafdeling arriveerde, waren de dokters bang om ze aan te raken. Zo’n geval hadden ze nog niet gezien.

Toen Oksana Kobletskaya uit het Oekraïense Odessa leerde dat ze zwanger was, was ze uiteraard dolblij. De 36-jarige vrouw en haar man Sergey hadden al een dochtertje van 3, en ze verheugden zich op verdere gezinsuitbreiding. Maar wat een normale en vreugdevolle belevenis moest worden, veranderde in een internationale sensatie.

echo1

Oksana en Sergey hadden nooit de wens om echt een heel grote familie te stichten. Twee kinderen waren voldoende – ook al omdat ze financieel niet meer aankonden. Maar al bij aanvang van de zwangerschap voelde Oksana dat ze van meer dan slechts een baby zwanger was.

echo2

“In geen van onze families komen tweelingen voor”, vertelt Oksana. “Ik was dan ook niet meteen zeker of het wel waar kon zijn.” Maar de grote verrassing moest dan nog komen.

echo3

Toen Oksana voor een routineonderzoek naar het ziekenhuis ging, deelden de dokters haar het meest ongelofelijke nieuws van haar leven mee. “Toen ik de verbazing in de ogen van de arts zag, stond mijn hart even stil”, vertelt Oksana. “Dan hoorde ik hoe hij mompelde: Hiervoor heb je een huis aan zee verdiend.”

Lees ook  3 weken lang is de vrouw in vissenhuid gewikkeld. Als ze eindelijk bevrijd wordt, zijn de artsen nieuwsgierig

echo4

Eindelijk deelde de arts haar zijn bevindingen mee: “Ik zie vijf foetussen. Misschien zelfs zes … Moeilijk te zeggen.” Dat is extreem zeldzaam: vijflingen komen slechts voor bij een op 55 miljoen zwangerschappen. Terwijl de moeder nog van de schok bekwam, ging het nieuws in het ziekenhuis al als een lopend vuurtje rond.

echo5

“Het leek wel of ik droomde – maar dan een slechte droom. Ik wachtte gewoon om elk ogenblik terug wakker te worden”, herinnert Oksana zich. Zij en haar man begrepen meteen dat ze hun toekomstplannen zouden moeten veranderen. “Het was nauwelijks te geloven”, zegt Sergey. “Het duurt even voor je zo’n nieuws verwerkt hebt. Ik bedoel, hoe kan je nu voor zoveel kinderen tegelijk zorgen?”

De weeën begonnen in de dertigste zwangerschapsweek. Toen ze in het ziekenhuis arriveerde, werd ze opgewacht door acht dokters. “Ze behandelden me als porselein – ze waren echt extreem voorzichtig”, zegt de vrouw.

Lees ook  Vrouw (36) neergestoken in ziekenhuis Gouda

echo6

Drie jongens en twee meisjes kwamen succesvol ter wereld via een keizersnede. De dokters, die op het ergste voorbereid waren, konden hun ogen niet geloven: de vijf kinderen waren weliswaar fragiel, maar kerngezond.

echo7

Daria, Alexandra, Denis, Vladislav en David werden onmiddellijk nationale beroemdheden. Hun geboorte is de eerste vijfling in het land.

echo8

Ondertussen zijn de kleintjes al vijf maanden oud. Oksana en Sergey lijken al een beetje gewend te zijn aan het hebben van een groot gezin. Als ze met hun spruiten gaan wandelen, krijgen ze uiteraard veel nieuwsgierige blikken.

echo9

Onlangs is de familie ook naar een grote woning verhuisd. Het gezin kreeg veel steun van de gemeenschap. Op haar Instagram en Facebookaccount deelt Oksana trots de foto’s van haar vijf pareltjes en grote zus.

echo10

Wie weet staat hen wel een modellencarrière te wachten?

echo11

De vijfling is een groot geluk, maar tegelijk ook een grote uitdaging voor de ouders, die we verder alle geluk en succes van de wereld toewensen.

Bruid en bruidegom kussen na het ja-woord. Maar wat er zich dan onder de ogen van de gasten afspeelt, doet hen van hun stoel vallen.

De 1-jarige gaat voor papa staan en begint te zingen. Zo heb je deze klassieker nog nooit gehoord – 1:35 is het hoogtepunt!