in

Toen ouders zagen hoe vreemd hun dochtertje speelde in achtertuin, wisten ze dat er iets ernstig mis was

Zeer alerte ouders hebben onlangs het leven van hun dochtertje gered. Toen het meisje op een mooie zomerdag aan het spelen was in de tuin, zagen ze dat er iets niet klopte. Ze leek plots zelfs te hallucineren…

Megan Taylor (6) uit het Engelse Gloucestershire was samen met haar broers en zussen in de achtertuin aan het spelen op een mooie zomerdag. Met het hele gezin genieten van de zomervakantie.

Maar tijdens een spelletje begon Megan zich plots vreemd te gedragen. Ze draaide zich ineens om en begon naar het hek te staren. Haar ouders Barry (47) en Tracy (41) zagen meteen dat er iets niet klopte

Lees ook  Deze mensen zijn genezen van het coronavirus en doen nu hun verhaal

“Toen we in de achtertuin aan het spelen waren, zagen we haar aandacht verzwakken”, zegt moeder Tracy. “Plots begon ze naar het hek te staren. Zo bleef ze staan, kijkend naar dingen die er niet waren. Voor ons was het duidelijk dat ze aan het hallucineren was en dat we zo snel mogelijk naar de dokter moesten.”Hartverscheurende diagnose

De artsen maakten meteen een MRI-scan, om uit te zoeken wat er aan de hand kon zijn. Het meisje was immers eerder al gediagnosticeerd met een vorm van epilepsie.

“De dag na de scan kregen Barry en ik vreselijk nieuws te horen”, aldus Tracy. “Onze dochter bleek een heel grote hersentumor te hebben aan de linkerkant van haar hoofd. Pas dan werd duidelijk dat die ook de epilepsie had veroorzaakt.”

Lees ook  Nieuwe burger van Burger King: frikandel speciaal in een broodje

Hoewel Megan nooit eerder vreemd gedrag had vertoond, bleek de tumor al sinds haar geboorte te groeien in haar brein. In december ging ze onder het mes om de massa te laten verwijderen. Nu is het jonge meisje eindelijk weer thuis om te herstellen, omringd door haar familie.

“Het is gek om te denken dat één spelletje haar leven heeft gered”, klinkt het. “En hoewel het een hartverscheurende diagnose is, zijn we blij dat we hebben kunnen ingrijpen.”

Waarom je je hond nooit een ijs(blok)je mag geven

Mama krijgt mysterieuze uitslag en sterft 3 weken later. Nu waarschuwt dochter anderen na verkeerde diagnose.