in ,

Toen ze de kamer van het weeshuis binnenkwam, dacht ze dat het een baby was. Maar de dokters deelden haar de vreselijke waarheid mee.

Priscilla Morse uit Tennessee zag een schokkende foto op Facebook. De foto toonde een kleine weesjongen die in een weeshuis in Bulgarije woonde. Hij was uitgehongerd en ondervoed. Priscilla wist dat ze baby Ryan moest helpen. Haar echtgenoot stemde in.

Het 7-jarige kind was uitgemergeld, zijn haar was dun en zijn huid bleek. Hij was stervende. Ze hadden al een dochter McKenzie geadopteerd (die aan het Downsyndroom lijdt en een aangeboren hartziekte heeft), maar ze waren bereid om Ryan het leven te geven dat hij verdiende.

Ze brachten de jongen over naar Amerika en daar begon het avontuur pas echt.  “Het lichaam van de jongen stond onder de lichaamsbeharing in een laatste poging van zijn afweersysteem om hem in leven te houden”, zegt de moeder. Priscilla en David ontdekten thuis pas de omvang van zijn gezondheidsproblemen. Hij kreeg verschillende diagnoses: hersenverlamming, dwerggroei, scoliose, microcefalie en hervoedingssyndroom.

Lees ook  Opgesloten echtpaar staat na overval met briefje voor het raam: ‘HELP! BEL 112’

Zijn volgende zware medische ingreep is een operatie aan de ruggenwervel. Er moeten bouten in geplaatst worden om zijn rug recht te krijgen. Priscilla en David bleven aldoor aan zijn zijde tijdens het hele revalidatieproces. Ryan had een lange weg af te leggen, maar hij toonde snel vooruitgang.

Vandaag lacht en beweegt Ryan helemaal zelfstandig. “Ondanks wat hij allemaal heeft meegemaakt, is hij een heel gelukkig kereltje”, zegt zijn moeder.  “Een jaar geleden was hij nog stervende. Nu is hij op gewicht. Zijn haar is dik en blinkend. Zijn gezichtje is niet langer bleek. Zijn lippen zijn vol en roze, hij lijkt gewoon op een gezonde, kleine jongen die het erg goed doet.”

Lees ook  De mensen dachten dat dit huis vervloekt was omwille van de vreselijke stank. Slechts 1 vrouw kende de waarheid achter deze “vloek”.

“Ik ben God dankbaar dat we dit kind konden redden. Ik ben dankbaar dat God me naar deze jongen heeft geleid”, voegt ze er nog aan toe.

Priscilla en David hopen dat het verhaal van Ryan mensen aanmoedigt om kinderen met een beperking bij adoptie niet over het hoofd te zien.

Ze zijn het waard.

DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden!

Als je deze witte vlek in je mond ziet, moet je onmiddellijk handelen. Deze 5 huishoudelijke middeltjes werken wonderbaarlijk.

Deze vrouw die nog maar 12 uur te leven had kreeg hoog bezoek in het ziekenhuis. Wat er op het einde gebeurde, is nauwelijks te geloven!