in

Toeristen redden Nederlandse dreumes uit zwembad op Mallorca

Een Nederlands kind van negentien maanden is gisteren in Palma de Mallorca aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt en in het zwembad van een hotel terechtgekomen. Twee andere toeristen schoten daarna snel te hulp: een van hen sprong het water in en redde het kind, de ander waarschuwde de ouders die volgens verschillende Spaanse media ‘in slaap waren gevallen’.

Lees ook  De 75-jarige beult zich elke dag tot het uiterste af. Als zijn buurman dit ziet, weet hij wat hem te doen staat.

Het kind raakte zaterdagochtend rond 09.30 uur te water. Het was daarvoor naar de rand van het hotelzwembad gekropen zonder dat beide ouders dat in de gaten hadden. Een andere toeriste sprong snel in het water, een andere vrouw riep de ouders.

Toen de dreumes op de kant lag, werd hij gereanimeerd door zijn moeder. Toegesnelde hulpdiensten namen dat van haar over en brachten het kind daarna naar het universiteitsziekenhuis Son Espases. In de middag was het kind buiten levensgevaar.

Lees ook  Peuter in levensgevaar door weggegooide fles

De politie doet volgens Spaanse media onderzoek naar het voorval. Enkele media berichten dat beide ouders in slaap waren gevallen. Duidelijk is in ieder geval dat het kind aan hun aandacht heeft kunnen ontsnappen.

Gaby Blaaser deelt haar hitteplan en Instagram raakt oververhit.

Dit is de foto van André Hazes en Nikkie Plessen waar zoveel ophef om is: