in

Tragedie van sociaal experiment waarbij drielingen bij hun geboorte van elkaar werden gescheiden.

Drielingen die elkaar konden opsporen nadat ze bij de geboorte van elkaar gescheiden worden, ontdekten dat ze deel uitmaakten van een sociaal experiment. Maar dit onderzoek had een significante invloed op hun levens, en eindigde uiteindelijk in een tragedie. Robert Shafran, Eddy Galland en David Kellman zaten aan de universiteit in de VS toen ze ontdekten dat ze drielingen waren.

Het begon toen Robert in New York zijn kamergenoot Michael Domitz ontmoette. Michael kon zijn ogen niet geloven. De vorige kamergenoot van Michael wandelde, praatte en zag er precies hetzelfde uit als Robert.

Het duurde niet lang voor de twee beseften dat ze broers waren, die bij hun geboorte op 12 juli 1961 beiden geadopteerd werden. Toen hun verhaal gedeeld werd in een lokale krant zag ook David Kellman de foto. Hij nam contact op met de broers omdat ook hij sprekend op hen leek.

Ze achterhaalden dat ze drielingen waren die in het kader van een sociaal experiment bij de geboorte van elkaar gescheiden werden. Dit onderzoek onderzocht de invloed van genetica versus omgeving op iemands leven.

Lees ook  Veel mensen in Nederland zijn verslaafd aan neusspray! Dit zijn de gevolgen….

Een nieuwe documentaire, Drie Identieke Vreemden, onderzocht de levens van de mannen en achterhaalde dat ze vanaf hun kinderjaren gemonitord werden. De drielingen rookten hetzelfde merk sigaretten, hielden allen van Italiaans eten en hadden een voorkeur voor oudere vrouwen.

“Van zodra we samen waren, was er een vreugde die ik nooit eerder gevoeld had en het duurde heel erg lang”, zei Robert.

Het experiment onder leiding van de New Yorkse psychiater Peter Neubauer leidde ertoe dat verschillende tweelingen en drielingen in verschillende huishoudens opgroeiden. De adoptieouders kregen nooit te horen dat hun kinderen meerlingen waren, alleen dat hun kind deel uitmaakte van een ontwikkelingsstudie.

De drielingen werden hun leven lang in de gaten gehouden, hoewel de ouders niet wisten dat ze meerlingen waren.

Lees ook  Waarom heeft elke jeans dat kleine extra zakje? De waarheid zal je verrassen.

Een keer per jaar moesten de ouders hun kinderen naar Manhattan brengen om er intelligentie-, gedrags- en persoonlijkheidstesten af te leggen. Mijlpalen in hun leven zoals praten en fietsen, werden gefilmd en opgeslagen.

Later zou blijken dat de jongens al erg vroeg symptomen van verlatingsangst voelden. Toen de jongens het ontdekten, waren de families razend, maar er was geen wet die het verbood. Ze schreven zich in aan dezelfde universiteit en uiteindelijk openden ze hun eigen restaurant genaamd Triplets.

Maar hun verhaal eindigde in een tragedie.

Eddy, die aan depressies leed, pleegde op 33-jarige leeftijd zelfmoord. De broers zeggen dat later aan het licht kwam dat ze een familiale voorgeschiedenis van mentale ziektes hadden. Dat werd naar verluidt verzwegen voor hun adoptieouders.

Tot zijn dood in 2008 hield Dr. Neubauer vol dat hij het goede had gedaan. Maar vandaag zeggen de overlevende broers dat ze eerder “slachtoffers” dan “deelnemers” waren.

2-jarige krijgt spiertrekkingen en hallucinaties van gebruikelijk griepmedicijn – nu willen de ouders anderen waarschuwen.

Man bouwt zijn huis om in een opvangcentrum voor 300 katten.