in

Tragische update over baby gevonden in vuilniszak met maden in hoofdwonde.

Het geschenk van het leven is zo ontzettend mooi dat het ons verbluft dat sommige mensen het vanzelfsprekend vinden. Nog minder begrijpen we dat iemand nog maar zou kunnen overwegen om een baby achter te laten, laat staan er daadwerkelijk mee doorgaan. Toch zijn er mensen op deze aardbol die in staat zijn om een pasgeboren baby achter te laten in een verlaten gebied en gewoon weg te wandelen.

Helaas zijn dergelijke incidenten verre van ongewoon in bepaalde delen van de wereld. Een recent geval uit Vietnam kreeg heel wat aandacht, vooral dan omwille van de toestand waarin de baby werd gevonden.

De kleine Trieu Hoai An werd gevonden in een plastic zak die aan een boom was vastgebonden. Ze was meerdere dagen blootgesteld aan de zon, werd gebeten door muggen en had een hoofdwonde die geïnfecteerd was met maden.

Volgens Channel News Asia hoorde een boer die in een koffieplantage aan het werk was op 29 maart een zacht gehuil.

LEES OOK!
Doodzieke Ömer (11) heeft jullie hulp nodig! De tijd dringt!

Kort daarna werd de baby gevonden aan een boom in de Lam Dong provincie, een erg arme regio in Vietnam.

De baby was dagenlang zonder zorgen aan haar lot overgelaten, en was er zeer slecht aan toe. De dokters vreesden dat ze niet zou overleven, en als ze dat wel zou doen, dan zou ze wellicht het jaar niet halen.

Gelukkig kreeg ze hulp van zuster Minh Tai van de Hue Quang Pagode, gevestigd in de buurt waar de baby gevonden werd.

Zuster Minh Tai ving door de jaren heen al meer dan 100 weeskinderen op. Ze geeft hen een veilige plek om te rusten en op te groeien totdat er een pleeggezin gevonden wordt.

Nadat ze over de zaak van het meisje had gehoord, besloot de zuster om de baby te adopteren. Ze gebruikte Facebook om de boodschap te verspreiden, en wilde de wereld bewust maken van het trieste lot van dit kleintje.

LEES OOK!
Oma gaat doosje theezakjes kopen, maar komt met iets gênants thuis.

Tai slaagde erin om meer dan 20.000 euro in te zamelen voor de medische kosten. Het meisje kreeg de naam Hoai An, wat ‘eeuwige vrede’ betekent in het Vietnamees.

De kleine Hoai had verschillende gezondheidsproblemen, inclusief gevaarlijke vochtophopingen in haar hersenen. De dokters deden echter alles wat ze konden om het meisje te genezen.
In april werd Hoai overgebracht naar het Mount Elizabeth Hospitaal in Singapore. Dokter Tang Kok

Kee verklaarde toen: “Ik zou haar nu nog niet afschrijven, dat zou verkeerd zijn. Er bestaat een kans dat haar toestand zal verbeteren.”

Hoewel dokter Tang Kok Kee hoopvol was, mocht het niet zijn.

Hoai vocht als een leeuwin, haar toestand verbeterde lichtjes, maar in juni zou ze alsnog overlijden.

De baby was in de Hue Quang abdij toen ze in haar slaap stopte met ademen. De abdij liet weten dat ze hopen dat ze snel weer geboren zou worden in een betere wereld.

Rust in vrede, lieve schat.

Meisje met zeldzame hersentumor geneest onverklaarbaar – artsen staan verbluft

Er bestaan beschermende kleine helmen voor degenen die regelmatig hun tenen stoten