in

Transformatie: Dokters bevrijden driejarige van 2,5 kg wegende tumor – kijk hoe ze er vandaag uitziet.

De driejarige Melyssa Delgado Braga is een gelukkig meisje uit Sao Paulo in Brazilië. Maar helaas werd ze geboren met een zware beperking die haar leven van bij aanvang erg moeilijk maakte. Gelukkig had ze ouders die de beslissingen hadden genomen om alles te doen om hun kind een kans op een gezond en normaal leven te geven.

Maar dat alles zou nooit mogelijk geweest zijn zonder de hulp van enkele wildvreemden met een gouden hart.

Niet lang na haar geboorte werd er een tumor ontdekt op de kin van Melyssa. Deze tumor zou uiteindelijk tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Het bleef maar groeien en van toen Melyssa drie jaar oud was, kon ze niet meer normaal eten of praten.

De groei was zo groot geworden dat het haar bloedsomloop begon aan te tasten. Als gevolg daarvan werd Melyssa zo zwak dat ze voortdurend moe was en nauwelijks kracht had om te bewegen of met haar jongere broertje te spelen.

Na verloop van tijd raakte ook haar immuunsysteem aangetast.

De ouders van Melyssa, de 21-jarige Carol en de 25-jarige Papa Manasses waren de wanhoop nabij. Er leek niemand te zijn die het meisje de medische hulp kon geven die ze nodig had.

Goede gezondheidszorg in Brazilië is niet altijd gemakkelijk te vinden en is vooral gebaseerd op waar je woont en hoeveel je verdient.

De ziekenhuizen zijn vaak overbevolkt, onderbemand en een afspraak maken met een dokter is niet altijd eenvoudig.

Ze werden overmand door schuldgevoel omdat ze hun kleine Melyssa geen beter leven konden schenken.

De ouders besloten om het heft in eigen handen te nemen en begonnen online onderzoek te doen. Ze richten een website op waarop ze het verhaal van hun dochter deelden.

Lees ook  Verstopte wapenkist met 4 pistolen gevonden in Nunspeet

Hun doel was om te proberen de harten van mensen te winnen en geld in te zamelen voor een operatie in de VS. Hun toewijding en doorzettingsvermogen zou algauw zijn vruchten afwerpen.

De Braziliaanse dokter Celso Palmieri stootte toevallig op het verhaal van Melyssa en belde haar ouders.

De dokter was geraakt door het verhaal van de familie en hun onfortuinlijke situatie. Hij en zijn collega Dr. Ghali zijn verantwoordelijk voor gezichtsoperaties en gespecialiseerd in het helpen van kinderen.

Chirurg Ghali werkt aan het Shreveport Hospital in Louisiana en bood aan om de familie te helpen. De dokters lieten het hele gezin naar de VS overvliegen.

De medische procedures zouden lang en pijnlijk zijn – iedereen was het erover eens dat Melyssa haar familie tijdens deze moeilijke en lange uren nodig zou hebben.

En dat is nog niet alles.

Willis-Knighton Health System, een non-profit gezondheidszorgorganisatie, was bereid om alle kosten te betalen, inclusief de reiskosten en de volledige kost van de behandeling.

De ouders van Melyssa konden het niet geloven.

“We waren wanhopig om het leven van onze dochter te redden”, vertelde de moeder aan de Daily Express. “Chirurgen in Brazilië vertelden ons dat Melyssa zou sterven omdat de behandeling die ze voorstelden haar immuunsysteem te fel zou verzwakken.”

Maar weldra zou er een einde komen aan het lijden van Melyssa. Toen de dokters de driejarige onderzochten, waren ze geschokt over hoe groot de tumor wel was. Het begon haar tanden en kaken aan te vallen. Het was een parasiet geworden die het lichaam van het meisje begon te penetreren.

Lees ook  Pestkop zegt tegen 3-jarige dat als hij een kind had met rood haar, “hij het zou vermoorden”

De operatie zou aanzienlijk moeilijker zijn dan de dokters verwacht hadden – er bestond een kans dat ze niet in hun opzet zouden slagen.

En zo brak de grote dag van de operatie aan.

Haar familie zat nerveus in de wachtkamer te wachten. De klok tikte en elke minuut die verstreek, stond haar leven op het spel.

Maar dan – na acht lange uren – was de operatie eindelijk afgelopen. De dokters konden de 2,5 kg wegende tumor verwijderen en alles was goed verlopen.

Melyssa kan eindelijk aan haar nieuwe leven beginnen en toen ze wakker werd, kon ze nauwelijks geloven wat ze in de spiegel zag.

De operatie had een groot litteken op haar gezicht achtergelaten, maar los daarvan was ze eindelijk gezond!

En ze voelde zich beter dan ooit tevoren – dit was de beste dag voor zowel haar als haar familie.

Enkele weken later kon Melyssa voor het eerst zelfstandig eten.

Hoewel ze nog een lange weg te gaan heeft, is haar situatie veel beter dan voordien. De volgende 10 jaar moet ze regelmatig op medische controle om te controleren of de tumor niet opnieuw aangroeit.

Dat gaat veel geld kosten, maar non-profitorganisaties lieten weten dat ze familie zullen blijven steunen totdat het meisje helemaal genezen is.

Melyssa is echt een moedig meisje. Het is geweldig wat er verwezenlijkt kan worden als mensen de handen in elkaar slaan.

Melyssa en haar familie hebben eindelijk uitzicht op een normaal en gezond leven – dit verhaal verwarmde mijn hart!

DEEL dit verhaal als ook jij een beetje positief nieuws wil verspreiden!

Hond blaft panisch naar babybuik – dan beseft haar eigenaar het ondenkbare en haast zich naar het ziekenhuis.

Last van een dubbele kin? Met behulp van deze oefeningen ben je er zo vanaf!