in

Twee arrestaties na ernstige mishandeling vrouw met kokend water in AZC Gilze

In het Asielzoekerscentrum Prinsenbosch zijn zondag aan het eind van de middag een 26-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Nigeria aangehouden. Het stel wordt verdacht van de zware mishandeling van twee vrouwen, van 20 en 22 jaar. Daarbij werd geslagen en met kokend water gegooid. Het 22-jarige slachtoffer liep daarbij tweedegraads brandwonden op.

De slachtoffers hebben een relatie met elkaar. Het geweldsdelict vond plaats in de nacht van zondag 2 op maandag 3 augustus jl. Er ontstond een ruzie met enkele landgenoten waarbij de 20-jarige vrouw werd geslagen en het 22-jarige slachtoffer met kokend water werd overgoten.

Lees ook  97-jarige vroedvrouw ziet een laatste wens in vervulling gaan alvorens naar de hemel te gaan – dan wordt het verboden geheim onthuld.

Hierdoor liep zij meerdere brandwonden op en moest voor behandeling naar een ziekenhuis in Tilburg. Inmiddels heeft zij aangifte gedaan. Van haar vriendin wordt vandaag een aangifte opgenomen.

Aanhoudingen
De twee verdachten zijn zondag 9 augustus 2020 omstreeks 17.50 uur met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden en vastgezet. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en zware mishandeling. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Lees ook  Sinterklaas komt dit jaar niet per stoomboot maar met de trein

Elektricien legt bedrading in bestelwagen aan om dieven een schok van 1000 volt te geven

Zorgen bij docenten over middelbare scholieren zonder mondkapjes