in

Twee doden bij explosie in flatwoning Vlaardingen

Bij een explosie en daaropvolgende brand in een flat in Vlaardingen-West zijn twee mensen overleden. Hun identiteit is nog niet bekendgemaakt. Volgens de brandweer is er geen sprake van een gaslek.

Zowel de voor- als achtergevel van de flatwoning is voor een deel ingestort. De flat, waarin 17 woningen zijn gevestigd, is ontruimd.

De brandweer heeft de woning onderzocht en veilig bevonden. Er is geen instortingsgevaar.


‘Gezin met kinderen’
De flat staat aan de Van der Waalsstraat, vlak bij de A20.

Lees ook  Oom laat deze oude garage achter en wat de familie binnen aantreft is ongelooflijk!

Omwonenden hebben tegen RTV Rijnmond gezegd dat in het huis een gezin met kinderen woont dat erg op zichzelf is. “Er moet wat aan de hand zijn. Dit gebeurt niet zomaar”, zei een buurman tegen de regionale omroep.

‘Geschrokken en geëmotioneerd’
Burgemeester Annemiek Jetten heeft ontsteld gereageerd op de gebeurtenissen in de Van der Waalsstraat:

“Deze explosie is ingrijpend voor alle betrokkenen. Mensen zijn ontdaan. Geschrokken van de klap en geëmotioneerd over het feit dat hierbij twee mensen omgekomen zijn. Ik ben zelf ter plekke geweest en heb ervaren hoe zwaar dit bewoners valt.

Lees ook  Serieus advies: 'Behandel je mondkapje alsof het je onderbroek is'

We hebben met de hulpdiensten het gebouw laten ontruimen. Voor wie niet elders terecht kon, is er opvang in het stadhuis geregeld. Maar gelukkig heeft iedereen tot op hedene en plek kunnen vinden om de dag door te brengen.

Dat geeft ruimte om in kaart te brengen of de situatie stabiel is en de politie onderzoek te laten doen naar de toedracht. We hopen dat de bewoners zo snel mogelijk weer terug naar hun woning kunnen.”

Aan tatoeages verslaafde man: ‘Onbegrijpelijk dat vrouwen me mijden’

Romée zag Loes op avond van vermissing: ‘Vrolijk als altijd’