in

Twee vrouwen ruziën in vliegtuig om armleuning, maar voor één van hen loopt het uit de hand

Een simpele vlucht van drie kwartier draaide uit op een erg onaangename ervaring voor Amber Philips. De 28-jarige vrouw die naar het Amerikaanse Washington D.C. vloog vorige week, kreeg immers de wind van voren toen haar buurvrouw vond dat ze te veel plaats opnam in het vliegtuig, ook al was de armleuning naar beneden. Die discussie escaleerde razendsnel.

“Er heeft net een stewardess de politie gebeld, omdat ik de blanke vrouw naast mij oncomfortabel deed voelen, omdat mijn arm de hare raakte”, schreef Amber in een tweet die al snel meer dan 25.000 likes verzamelde. “De politie kwam. Omdat ik zwart en dik ben.”

Krappe ruimte

In het kleine vliegtuig van North Carolina naar Washigton D.C. was weinig plaats. Alle passagiers zaten schouder aan schouder in rijtjes van twee. Bij de meeste mensen liep dat vrij vlot, maar bij Amber Philips was dat absoluut niet het geval: na wat heen en weer gekibbel over de armleuning raakte de situaties alleen maar meer verhit.

“De vrouw is letterlijk 45 minuten lang aan het klagen geweest over het feit dat ik haar arm aanraakte”, schreef Philips. “Ze riep continu of ik niet kon verschuiven, maar het was al zo krap dat we geen handbagage bij ons mochten hebben. Ik kon nergens heen. Het was verschrikkelijk!” Toen de vlucht voorbij was, was de 28-jarige dan ook heel blij dat ze in de shuttle kon stappen naar de luchthaven. Maar toen moest het ergste nog komen.

Lees ook  Sensi Lowe laat alle mannen kwijlen met deze foto's

Bij de politie

“Terwijl ik op de shuttle zat, begon die vrouw te liegen tegen de stewardess. Ze zei dat ik haar aangevallen had, en het personeel koos meteen haar kant”, vervolgt Philips. De beelden van de situatie hielpen Philips niet verder, want de stewardess zag hoe de andere vrouw inderdaad krap op haar stoeltje zat, terwijl Philips de armleuning in beslag nam. Maar dat die video tot zo’n discussie zou leiden, had de 28-jarige niet verwacht. “Ze belden zelfs de politie om mij uit de shuttlebus te kunnen zetten.”

Zodra de agent arriveerde, praatte hij met de stewardess en de vrouw die de klacht wilde indienen. “Maar naar mij wilde hij niet eens luisteren. Toen ik vroeg of hij mijn kant van het verhaal wilde kennen, antwoordde hij botweg ‘Nee! Ik onderzoek dit alsof het om geweldpleging gaat!’ Ik wist niet wat ik hoorde. Snel zette ik enkele stapjes terug en liet ik mijn handen zien, zodat niemand dacht dat ik iemand ging aanvallen. Maar daar werd de agent alleen maar kwader van hen, en hij riep om versterking”, aldus de vrouw.

Lees ook  Getest: Touwtjespringen met een sport-bh en een normale

Het was de luchthaven manager die de situatie wat kon bedaren, toen ze wel om het verhaal van de 28-jarige vrouw vroeg. Maar de tweede agent stond erop om Philips de les te spellen. “Ze wilde een hartig woordje met me bespreken over mijn ‘gedrag’ bij de vorige agent. Ze probeerde de actie goed te praten, omdat ze de klachten moeten bekijken van alle ‘slachtoffers’, maar er was helemaal geen misdaad gepleegd. Toch kreeg ik de hele lading over me heen, alsof ik iets had misdaan”, schreef de boze vrouw op haar Twitterpagina.

Boos op de luchthaven

Ook al heeft de luchthaven ondertussen contact opgenomen met beide dames, toch voelt Philips zich boos en verdrietig. “Iedereen deed mee alsof ik de dader was. Dit moet stoppen, en daar moet de CEO van American Airlines op toezien. Want hun manier van ‘beleid voeren’ is een menselijke beslissing, ze kiezen er zelf voor om mij zo te behandelen. Ik wil mijn geld terug. Ik word hier echt heel moe van”, besloot ze.

Nadat haar echtgenoot stierf, komt ze te weten dat ze zwanger is – en ziet daarna de overweldigende echografie

“Ik zat vier jaar gevangen in mijn eigen lichaam.” Niemand wist dat Victoria (23) wakker was en alles kon zien