in

Tweeling, die al in de 24e week wordt geboren, overleeft omdat artsen IETS GEKS DOEN!

wee kleine tweelingen die na amper 24 weken geboren werden, verbazen de wereld met hun miraculeus herstel – en dat allemaal dankzij bubbeltjesplastic! Isabella en Fletcher Salloum hadden een harde start in het leven toen ze vier maanden te vroeg geboren werden. De wonderbaby’s waren een zegen voor de ouders Alexa en Richard en hadden lang op kinderen gewacht. De tweeling werd geboren na twee rondes IVF, maar hiervoor hadden ze zeven jaar geprobeerd om kinderen te krijgen.

 

Het nieuws dat ze zwanger waren, was al een wonder op zich. Maar dat wonder kreeg bijna een vreselijke wending toen ze naar het ziekenhuis moest met iets van wat ze dacht dat het een infectie was. Daar ontdekten de dokters echter dat ze al twee centimeter opening had en dat ze op het punt stond om te bevallen!

Alexa's seven weeks scan, when she found she was expecting twins (Collect/PA Real Life)

Alexa was 24 weken zwanger – amper een week na de “levensvatbaarheid” – toen de tweelingen, een jongen en een meisje, zich een weg in de wereld wilden banen. Haar zwangerschap was tot dan eigenlijk vlekkeloos verlopen, tot dan haar water brak in maart 2015.

Ze ging meteen naar het ziekenhuis, waar de dokters hoopten dat het gewoon een vruchtwaterinfectie was, maar die hoop moesten ze snel laten varen. Alexa had 2 cm opening en de baby’s waren onderweg.

Lees ook  Als je denkt dat je niet in een container kan wonen, kijk hier dan eens binnen

PA Real Life - Alexa Salloum - premature twins

Ze probeerden de bevalling zo lang mogelijk uit te stellen om de baby’s toch nog zoveel mogelijk te laten ontwikkelen. Maar na vijf dagen waren de kleine Fletcher en Isabelle het beu om te wachten. Fletcher werd eerst geboren en korte tijd later gevolgd door Isabelle.

Fletcher woog 680 gram en Isabelle was iets lichter met 650 gram. Ze wogen niet meer dan een klein kartonnetje sinaasappelsap.

PA Real Life - Alexa Salloum - premature twins

Baby’s zo klein als Fletcher en Isabelle hebben een verminderde overlevingskans, dus schoten de dokters meteen in actie.

Ze wikkelden de baby’s in bubbeltjesplastic – op precies dezelfde manier als je je porselein zou bewaren – zodat de extreem fragiele baby’s hun lichaamstemperatuur zouden behouden. De plastic en de lucht in de noppen bootst de condities van in de baarmoeder na, zelfs binnen de knusse contouren van de couveuse.

PA Real Life - Alexa Salloum - premature twins

De bubbeltjesplastic hielp de baby’s door hun eerste harde uren in het leven, maar er stond de tweelingen nog een moeilijk gevecht te wachten. In de eerste maanden van haar leven zou Isabelle zes operaties ondergaan en leed ze eveneens een hersenbloeding. Haar eerste operatie was het aanleggen van een stoma omdat het weefsel in haar buik begon af te sterven. Daarbovenop kreeg ze ook nog eens een vorm van sepsis. Beide tweelingen hadden eveneens een longziekte omdat hun longen niet volledig ontwikkeld waren. Ze hadden voortdurend verzorging nodig.

Lees ook  De visser ziet de hulpeloze bundel ondergaan en springt in het water. Wanneer hij weer boven komt applaudisseert de hele haven.

PA Real Life - Alexa Salloum - premature twins

Langzaam maar zeker vochten ze zich echter terug in het leven. Ze werden elke dag sterker tot Fletcher in juli 2015 eindelijk naar huis mocht, zo ongeveer rond de periode dat hij normaal ter wereld had moeten komen.

Isabelle, die het wat moeilijker had, mocht een maand later naar huis om met haar grote broer herenigd te worden.

PA Real Life - Alexa Salloum - premature twins

Met elke mijlsteen die ze bereiken in het leven, bewijzen deze baby’s dat niets hen kan tegenhouden. Isabelle moest terug naar het ziekenhuis voor een hernia. Daarnaast werd er ook cerebrale parese bij haar vastgesteld, maar ook dat houdt haar niet tegen.

Ondertussen groeit de tweeling goed en zijn het giechelende, gelukkige peuters die een geweldige toekomst te wachten staan. De ouders zeggen dat ze dit verhaal delen om andere ouders met te vroeg geboren kinderen hoop te geven.

DEEL dit ongelofelijke verhaal met je vrienden op Facebook!

Ze werd zonder armen geboren. Maar dit meisje is een doorzetster en bewijst dat alles mogelijk is als je het echt wil

Als de 5 maanden oude baby op de achterbank paars aanloopt, MOET MAMA SNEL INGRIJPEN!