in

Twintiger maakt 15-jarige meisjes wijs dat ze in virtuele wereld leven om hen te verkr*chten

Acht jaar gevorderd voor verkr*chting en onmenselijke behandeling.

Een 24-jarige man uit Dendermonde riskeert acht jaar cel voor het s*ksueel misbruiken van twee 15-jarige meisjes. Hij manipuleerde hen zo hard dat ze tegen hun wil s*ksuele handelingen met hem verrichtten.

In de zomer van 2017 kwam Ruben M. (24) als fotograaf op een manège in Wolvertem terecht. Omringd door jonge meisjes, van wie hij aandacht kreeg, voelde hij zich als een vis in het water. Na een tijdje viel zijn oog op twee 15-jarige meisjes uit Grimbergen. Hij zocht en vond hun aandacht en al snel sleurde hij ze mee in zijn ziekelijke hersenspinsels. Zo maakte hij hen wijs dat ze vastzaten in een virtuele wereld, genaamd ‘Phoenix of Germany’. Daarin ging hij de strijd aan met Gilbert, een alter ego van hem. Stap voor stap leidde hij de twee meisjes zijn wereld in, waarbij ze allerlei missies moesten aangaan ‘om hem te redden van bombardementen’. Hij slaagde er zelfs in hen wijs te maken dat hun geliefkoosde paard zou sterven als ze die missies niet zouden volbrengen. De missies bestonden uit de meest verregaande s*ksuele handelingen die ze binnen de daarop volgende 24 uur moesten verrichten met hem. De meisjes waren zo in de ban van zijn verhaaltjes dat ze, vaak met tranen in de ogen, er op ingingen.

Lees ook  Deze Vader herkent zijn familie niet meer. Het idee van zijn zoon verandert alles

Aandacht
Maandenlang ging deze waanzin verder. Hij isoleerde de twee meisjes van hun gezin en familie en ook hun schoolresultaten kelderden. M. belde hen immers de klok rond met opdrachten en bevelen. Soms belde hij hen in paniek op met de melding dat zijn belagers hem achtervolgden. Op de achtergrond hoorden de slachtoffers geweerschoten. In werkelijkheid had hij een computerspel luid opstaan terwijl hij belde. Uiteindelijk kwam een van de slachtoffers bij zinnen en vertelde ze alles aan iemand van het CLB. Daarna werd M. in december opgepakt toen hij aan de schoolpoort hen opwachtte. “Gilbert heeft hen verkr*cht, niet ik”, klonk het in zijn eerste verhoor tegen de onderzoeksrechter. Na enkele maanden voorhechtenis sprak hij andere taal voor de Brusselse correctionele rechtbank. “Ik heb er spijt van. Ik ging véél te ver”, klonk het. “Ik deed het ook niet voor de s*ks. Ik genoot van de aandacht die zij mij gaven. Aandacht die ik van leeftijdsgenoten niet kreeg.

‘Besef je hoe hard je ons leven hebt kapotgemaakt? We waren voor jou enkel het onderdeel van een geschifte realiteit, ‘speeltjes’ waren we. Hadden we je maar nooit ontmoet.’

Lees ook  Een oude gele schoolbus werd omgebouwd tot een charmant klein huisje… Kijk binnen!

Internering
De twee slachtoffers waren aanwezig op de zitting. Ze hadden een brief geschreven voor de man die hun leven zo lang had beheerst. “Besef je hoe hard je ons leven kapot hebt kapotgemaakt? We waren voor jou enkel het onderdeel van een geschifte realiteit, ‘speeltjes’ waren we. Hadden we je maar nooit ontmoet. Je kan je niet inbeelden hoe hard we je verafschuwen. Gelukkig komt aan alles een einde. Eindelijk zijn we bevrijd uit jouw netten. Nu willen we nog slechts één ding: laat ons en onze omgeving met rust.”

Zijn advocaat Boris Reynaerts was verbaasd dat de zaak voor de correctionele rechtbank was gekomen. “Het gaat hier om iemand die geïnterneerd moet worden. Hij is een autist die een verminderd contact heeft met de realiteit. De gerechtspsychiaters stelden dat hij ‘grotendeels verantwoordelijk was voor zijn daden’. Voor welk deel ervan was hij dan niet verantwoordelijk? Hij is een gevaar voor de samenleving en dus moet hij geïnterneerd worden. Toch wil ik ook benadrukken dat hij met een van hen een perfect normale relatie had waarbij de s*ksuele betrekkingen met wederzijdse toestemming gebeurden”, pleitte hij.

Krul wimpers zijn nu een ding en eerlijk, schoonheidgoeroes moet gewoon stoppen

14-jarige wordt wakker met mysterieuze blauwe plek – 24 uur later gaat hij bijna dood