in

Uitgeputte mama maakt baby telkens wakker als hij hoest. Dan onthult ze op Facebook waarom ze zo bezorgd is

In november 2015 was Rebecca Marreman een bezorgde, uitgeputte en diepbedroefde moeder. Haar vier maanden oude zoon had kinkhoest of pertussis, een chronische hoest die bij baby’s tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden. Ze plaatste een video online waarin we zien hoe haar zoon maar blijft hoesten, 23 dagen nadat hij voor het eerst begon te hoesten. Hoewel de video soms moeilijk is om te bekijken, zegt ze zelf dat dit “nog een goede hoest is en alleszins beter dan hem helemaal blauw te zien worden en naar adem te zien snakken.”

De Australische moeder schreef op Facebook:

“Oké, laat de haters maar komen nu. Maar ik ben moe. Verdorie moe. Ik zit hier al drie weken te vrezen dat mijn zoon bij elke hoest gaat stoppen met ademen. Elke keer opnieuw. Ik ga dit aan niemand anders overlaten, omdat ik gewoon niet kan slapen.”

Lees ook  Nagelstudio pakt uit met levende mieren in fake nagels. Internet reageert geschokt.

“Dus voor zij die twijfelen om jezelf en je kinderen te laten vaccineren, kan deze video je misschien overtuigen.

Dit is hoe een kinkhoest eruitziet bij een baby van vier maanden – de hoest begon 23 dagen geleden en ze zeiden dat het ergste nu wel voorbij moest zijn. Het kan nu zelfs tot 100 dagen duren en dat komt allemaal omdat ik een simpele verkoudheid aan hem heb doorgegeven.”

“De artsen zeiden dat ze niet meteen iets kunnen doen. Het enige wat je kunt doen is zuurstof geven en hopen dat ze goed zelfstandig blijven ademen. Ik geef er niet om dat vaccinnaties bijwerkingen hebben, want iedereen reageert anders op voeding, producten en medicijnen. Ik geef er niet minder om, tenzij op een dag bewezen zou worden dat ze niet werken.”

Lees ook  Nico (62) na lijdensweg genezen van coronavirus: ‘Puur geluk dat ik nog leef’

“En weet je waarom? Omdat ik dan toch minstens geprobeerd heb om dit te voorkomen, en niet zit af te wachten en niets doe … want niets doen gaat gewoon in tegen elke vezel in mij als moeder.

Niets doen is gewoon fout.”

“Dus deel dit alsjeblieft en verspreid bewustwording … geen onzin. Dit wordt erger omdat mensen zich niet laten inenten.

Oh, en als je de hoest hebt en buiten komt, bedek dan in godsnaam je mond!”

Heb jij ervaring met kinkhoest? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL deze boodschap met iedereen die je kent!

Deze ouders zijn zwanger en moeten desondanks toch al een doodskist kopen

Voordat je met je familie naar de kerstmarkt gaat, moet je deze truc toepassen!