in

Vader (53) neergestoken op de dam voor ogen vrouw en kinderen

Een 53-jarige man is zondagavond op de Dam in Amsterdam neergestoken door een scooterrijder. Dat zou voor de ogen van zijn vrouw en minderjarige kinderen, die in een bakfiets zaten, zijn gebeurd. Dat meldt De Telegraaf.

De scooterrijder zou ruzie hebben gekregen met een aantal fietsers omdat hij door wilde rijden, maar niet genoeg ruimte had om dat te doen, meldt een getuige aan de krant.

De ruzie ontstond rond 18.00 uur en de vader, moeder en hun kinderen stonden bij het stoplicht te wachten.

Lees ook  André Hazes gaat diep door het stof

Aanvankelijk kreeg een andere fietser ruzie met de scooterrijder. Die werd enorm kwaad op de fietser toen hij niet door kon rijden en begon te schelden.

Daarna richtte hij zijn woede op de (vermoedelijke) vrouw van de man die werd neergestoken. „Hij schold met kankerhoer, terwijl ze daar met een bakfiets met peuters stond”, vertelt de getuige.

‘Even dimmen’
De man van de vrouw wilde haar verdedigen en zei tegen de woedende scooterrijder dat hij ‘even moest dimmen’.

Lees ook  Haarloze aap vindt liefde in de dierentuin, het is zo bijzonder om te zien wat er gebeurd

„De scooterrijder sprong vervolgens op die man en stak hem in zijn rug, vlak onder zijn nek.” Volgens de politie is de dader daarna op de scooter richting de Spuistraat gevlucht.

Volgens de getuige zijn er foto’s gemaakt van het kenteken van de scooterrijder. De foto’s zouden in bezit zijn van de politie, maar er zijn nog geen aanhoudingen bekend.

Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed: hij zou inmiddels uit het ziekenhuis zijn ontslagen.

Harrie uit Ex On The Beach snoeihard in elkaar geslagen tijdens Boxing Influencers

Peuter (2) in 180 meter diepe put overleden