in

Vader dode baby Rivano wilde niet naar huisarts ondanks stuiptrekkingen

Ondanks zorgen bij de moeder over koortsstuipen bij de zeven maanden oude baby Rivano, wilde vader Kevin van den B. in november 2017 niet naar de huisartsenpost. Dat bleek maandag bij het begin van de rechtszaak tegen de 26-jarige vader. De rechtszaak is grotendeels zonder de ouders behandeld. De twee verlieten maandag allebei de rechtszaal.

Voor de moeder van de baby werden de emoties te veel. De vader en tevens verdachte vertrok na de ochtend uit het gerechtsgebouw terug naar de cel, nadat hij had gehoord dat zijn opa op sterven lag. Daardoor hoorden de twee weinig van wat een patholoog en een kinderarts vertelden over de oorzaak van de dood van hun kind.

Lees ook  Ruzie op vakantie: man laat vrouw achter en rijdt 900 km terug naar huis

De baby overleed op 20 november 2017, een dag nadat hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Volgens sectie overleed de baby door geweld van buitenaf of hevig schudden.

Bloedspetters gevonden
Kevin van den B. wilde pas de volgende dag naar het ziekenhuis gaan. Dat was uiteindelijk te laat. De verdachte zou het kind even daarvoor zodanig hebben mishandeld dat het overleed.

In de kinderkamer heeft de politie heel veel bloedspetters gevonden, vertelde de rechter bij het doornemen van het dossier. Van den B. wordt beschuldigd van doodslag.

De rechtszaak, waarvoor vier dagen zijn uitgetrokken, begon maandag emotioneel. Zowel de vader als de moeder van de baby huilden veelvuldig. Door de emoties reageerde Van den B. soms ook wat agressief naar de rechter, die de verschillende beschuldigingen doornam. “Ik zit al twee jaar onterecht vast, iedereen wijst maar met vingertjes.”

Lees ook  Deze vrouw stak gedurende jaren duizenden kinderen in kisten en dozen, tot ze gevangen werd. De reden zal je doen huilen.

‘Abnormaal gedrag’
Melissa Kleijburg, dus halfzus van Van der B., vertelt vandaag haar kant van het verhaal bij Hart van Nederland. In een interview vertelt ze dat ze direct Veilig Thuis inschakelde toen ze erachter kwam dat Kevin’s vriendin zwanger was van Rivano.

“Vroeger vertoonde Kevin abnormaal gedrag”, herinnert Melissa zich. “Hij heeft zich later niet zo netjes aan een van mijn eigen zoons gepresenteerd.”

Kleijburg brak met haar hele familie nadat haar moeder Kevin beschermde. “Zij houden vol dat hij onschuldig is. Ik zeg: hij heeft Rivano omgebracht.”

Brit Dekker laat niks aan je verbeelding over met deze pikante foto’s

Vrouw ontdekt via sporthorloge dat haar man vreemdgaat