in

Vader gezinsdrama Dordrecht vermoordde gezin mogelijk vanwege scheiding

De gezinsmoord van gisteravond in Dordrecht heeft een vierde leven geëist. De 27-jarige moeder van het gezin is aan haar verwondingen overleden.

Gisteravond schoot een man, vermoedelijk de vader van het gezin, om zich heen en doodde daarbij twee kinderen van 8 en 12. Ook hijzelf werd dood aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat hij zichzelf heeft omgebracht, maar onderzoekt dit nog.

Het stel zou al langere tijd ruzie hebben en in scheiding liggen. Toch leefden ze volgens buurtbewoners nog samen. De vader zou hier veel moeite mee hebben gehad.

Lees ook  ’s Werelds nummer 1 voedsel tegen hartaanvallen, hoge bloeddruk, beroertes en cholesterol.

De omgekomen man, een 35-jarige politieagent, werkte bij de politie-eenheid Rotterdam. Of de schutter zijn dienstwapen heeft gebruikt, is nog niet duidelijk. Daar doet de Rijksrecherche nog onderzoek naar.

Voetbalclub Wieldrecht, waar twee slachtoffers voetbalden, heeft verslagen gereageerd. “Onze gedachten en ons medeleven zijn bij een ieder die hierbij betrokken is en de familie op welke wijze dan ook kent. Dit valt met geen pen te beschrijven.”

Ook op het Insula College, waar de oudste dochter in de brugklas zat, is het nieuws hard aangekomen. Alle leerlingen hebben het eerste uur vrij gekregen.

Lees ook  Samantha de Jong vecht voor haar leven

Aan klasgenoten van het meisje wordt slachtofferhulp aangeboden. “Voor alle andere klassen willen we gewoon proberen om de lessen door te laten gaan zover dat mogelijk is”, laat de directeur van de school weten.

Herdenking
Vanmiddag komen burgemeester Kolff, politie en justitie bijeen voor overleg. Ook is er een bijeenkomst gepland voor agenten in Dordrecht. Korpschef Akerboom zal hierbij aanwezig zijn.

De gemeente Dordrecht organiseert vanavond een herdenkingsdienst. “Dit gezinsdrama roept begrijpelijkerwijs veel emoties op in Dordrecht”, meldt burgemeester Kolff. “Laten we elkaar vooral tot steun zijn.”

Getuige familiedrama Dordrecht – Geschreeuw kinderen ‘ging door merg en been’

Jennifer Aniston in love met een miljardair: “Voor een trouwring wil hij haar zelfs de helft van zijn fortuin geven”