in

Vader met borstkanker ‘afgewezen uit praatgroepen omdat hij een man is’

Een vader zegt dat hij zich geïsoleerd en eenzaam voelde nadat hij door Facebook-groepen was afgewezen omdat hij mannelijk was toen hij borstkanker kreeg.

David McCallion, 55, werd kort voor zijn 30e huwelijksverjaardag gediagnosticeerd met de ziekte en zelfs zijn eigen arts nam aan dat zijn vrouw de patiënt was toen ze over de diagnose spraken.

Geconfronteerd met een borstamputatie en het gevoel dat ‘echte mannen’ geen borstkanker krijgen, ging hij online om ondersteuning te zoeken.

Maar hem werd verteld dat hij niet kon meedoen omdat hij een man was en het zou voorkomen dat andere leden te open zouden zijn over hun eigen zorgen.

Hij zei: ‘Ik kreeg het gevoel dat ik erin probeer te wurmen maar het laatste wat ik wilde doen, was op en neer springen en zeggen:” Kijk naar mij, ik heb ook borstkanker. ”

Elk jaar worden in het VK 390 mannen gediagnosticeerd met de aandoening en 80 van hen sterven in Nederland zijn dat er ongeveer 100.

David, uit Manchester, zei: ‘Als de andere 389 mannen iets voelen zoals ik, moet er iets worden gedaan. Ik zal nooit meer dezelfde persoon zijn als vóór mijn diagnose. Kanker is een eenzame ziekte. Maar een man zijn in wat ik de ‘roze wereld’ van borstkanker noem – dat is zelfs eenzamer. ‘

Hij zei: “Als ik andere kerels over mijn diagnose vertel, zeg de helft:” Mannen krijgen geen borstkanker “, en til ik mijn shirt op en zeg:” Ja, dat krijgen ze wel. ”

Lees ook  Christopher, 25, brak uit wraak de nek van een puppy, omdat hij het WiFi wachtwoord niet kreeg

‘Sommigen vragen waarom ik het heb gehad, alsof ze wilden zeggen: ‘Ben je echt een man?’

David, die getrouwd is met Julie, 54, hebben twee zonen en willen de taboes rond mannelijke borstkanker doorbreken.

Hij werd in 2015 gediagnosticeerd met gynaecomastie, een veel voorkomende aandoening waardoor de borsten van mannen groter worden dan normaal.

Toen merkte David in april 2019 op dat zijn rechter tepel was omgekeerd en dacht dat deze moest worden gekoppeld aan de aandoening.

Hij werd doorverwezen naar het Royal Oldham Hospital, maar maakte zich aanvankelijk geen zorgen. Maar toen kwamen de resultaten van de tests terug.

Hij zei: “Twintig minuten na de biopsie zei de arts dat er volgens hem een ​​kans van 99 procent was dat het kanker zou worden”. Het eerste wat ik dacht was: “Hoe ga ik het in godsnaam aan mijn familie vertellen?”

‘Mijn tweede gedachte was:” Hoe ga ik iedereen vertellen dat ik borstkanker heb – als man? ” Mijn hoofd was helemaal weg. ‘

David ging een paar dagen later met zijn vrouw terug naar het ziekenhuis om meer te weten te komen. Hij zei: ‘De volgende acht minuten was alles wat de dokter zei gericht aan mijn vrouw en uiteindelijk moest ik hem vertellen om met mij te praten en niet met haar.

Lees ook  Oude foto van Nienke Plas in bikini duikt op. Wat een lichaam!

Hij legde uit dat hij dit nieuws dag in dag uit aan vrouwen bekendmaakt, en daarom sprak hij me in eerste instantie niet aan.’

Er werd hem verteld dat hij een volledige borstamputatie op zijn rechterborst nodig zou hebben, die hij uitstelde tot na het vieren van zijn huwelijk in augustus vorig jaar.

Sprekend over onder het mes gaan, zei hij: ‘Ik gaf (Julie) een snelle knuffel en zei:” Tot straks. ” Ik wilde niet dat ze dacht dat ik me zorgen maakte. ‘

Later moest hij nog eens 24 lymfeklieren laten verwijderen, die niet kanker bleken te zijn, maar nu een slopend regime van chemotherapie moest ondergaan, dat tot het einde van volgende maand zal duren.

Hij wordt ook geconfronteerd met verdere tests om erachter te komen of de aandoening erfelijk is, omdat zijn moeder ook borstkanker had.

Hij kreeg te horen dat zijn operatie een succes was geweest, maar nadat de lymfeklier positief was getest, liet David – die geen reconstructieve chirurgie werd aangeboden en die niet wil – weten dat er op 24 oktober nog eens 24 worden verwijderd.

Naarmate zijn behandeling vorderde, startte hij de #bluegetittoo-bewustmakingscampagne over borstkanker bij mannen.

Nu wil David mannen ervan bewust maken dat borstkanker ook op bij hun kan opduiken en dringt er bij hen op aan zichzelf te controleren op duidelijke symptomen.

Monique Westenberg alweer zwanger van André Hazes?

Deze medicijnfabrikant in Zeewolde maakt als enige in Nederland een medicijn dat kan werken tegen corona