in

Vader uit Harderwijk voelt zich machteloos en dreigt moeder van zijn kind ‘keel door te snijden’

Machteloos en emotioneel, zo voelde M.J. uit Harderwijk zich omdat hij zijn negenjarige zoon niet te zien krijgt. En omdat zijn bewindvoerder zijn bankrekening bleef blokkeren. En ja, dan is de 38-jarige M.J. niet op zijn best, moest hij toegeven bij de politierechter in Zutphen. Hij bedreigde de moeder van zijn zoon en de bewindvoerder in niet mis te verstane bewoordingen. J. kreeg een werkstraf en contact- en locatieverbod opgelegd.

De bedreigingen waren heel concreet geformuleerd, wat de dames extra schrik aanjoeg. Zo liet hij via een medewerker van Centrum Jeugd en Gezin in Nunspeet weten dat hij de moeder van zijn zoon zou meenemen naar een bos, haar keel zou doorsnijden en haar daar zou begraven. ‘Ik ben in het begin een heel slechte partner geweest’, liet hij de rechter in alle eerlijkheid weten. De laatste tijd ging het juist supergoed, na een afkickperiode vanwege cocaïneverslaving.

LEES OOK!
Man (23) toont dode oma op eerste date

Wakker met verdriet
Maar als de vrouw denkt dat er toch iets loos is ‘pakt ze mijn zoon af’. De twee hadden nog maar heel kort een relatie toen de vrouw zwanger raakte. Sindsdien is het op en af gegaan met de omgang tussen vader en zoon. De zoon zou het nu niet meer willen, vader wordt elke ochtend wakker met verdriet daarover.

De bewindvoerder die de moeder van zijn kind had aangeraden vanwege torenhoge schulden deed het niet goed. ‘Ik had geld op mijn bankrekening, maar ze wilde het bewind er niet afhalen. Ze heeft fouten gemaakt, waardoor mijn telefoon, mijn gas en stroom af zijn gesloten. Ik dreigde ook nog mijn huis kwijt te raken.’ Eind maart liet hij haar per SMS weten: ‘Ik wil dat u morgen het gezag weghaalt bij de bank anders steek ik dat hele pand in de fik met jou erbij’. Extra pijnlijk, omdat vorig jaar al eens brand was gesticht bij het huis van de Nunspeetse, en ze zich daardoor extra bedreigd voelde.

LEES OOK!
Vader dode baby Rivano wilde niet naar huisarts ondanks stuiptrekkingen

Werkstraf
De rechter toonde begrip voor de emoties van de druk pratende J. (‘ja, ik heb ADHD’) en had waardering voor diens eerlijkheid. Maar dat het absoluut niet door de beugel kon liet hij ook duidelijk weten. Conform de eis van de officier van justitie veroordeelde hij J. tot een werkstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Met een contact- en locatieverbod ten opzichte van de bewindvoerder, op straffe van vijf dagen hechtenis voor elke overtreding en met reclasseringstoezicht. ‘Ik vind dat u hup nodig heeft’, zegt de rechter.

‘En dan ga ik nu weer gauw aan het werk, ik vond het een prettig gesprek’, reageerde J. op het vonnis, om als een speer de rechtszaal te verlaten.

Het gevecht is begonnen: Samantha de Jong geeft sneer richting vriendin Michael

Zo lang hebben we dus het liefst s*x